Annabelle Aaftink
Senior programmaontwikkelaar Tuvalu
2020 - week 21

Kater

Het is maandag 18 mei en ik geniet zoals elke ochtend enorm van mijn fietstochtje door de hoofdstad naar Tuvalu, deze keer lekker in de zon. Mijmerend langs de grachten heb ik al heel wat programma-ideeën bedacht, maar vandaag kon ik alleen maar denken aan mijn collega die ongetwijfeld een enorme Songfestivalkater heeft.

Hij werd helemaal gek toen ik hem mee vroeg naar de generale repetities van een van de finaleshows van het Songfestival. Ik kreeg die kaartjes omdat ik deelnemer was in de Magic100. Deze superfan had eerder werkelijk alle computers op kantoor aan staan om kaarten voor de finale te bemachtigen en helaas zonder succes.

Dus toen hij hoorde dat hij mee kon naar de repetities was hij gelukkiger dan Duncan die vorig jaar won. Hij is al jaren bloedfanatiek, en uiteraard zat hij afgelopen zaterdag, samen met nog ruim 2,3 miljoen kijkers, thuis op de bank. De alternatieve show zat heel leuk in elkaar en Edsilia, Chantal, Jan en Nikkie hebben er het beste van gemaakt.

Ergens proefde ik toch de teleurstelling dat die avond niet de avond was zoals hij eigenlijk had moeten zijn. Maar ik geloof dat de shows over een tijdje in een herkansing van het scherm zullen afspatten en dat mijn lieve collega weer helemaal uit zijn dak zal gaan in zijn kroegje verderop.

Annabelle Aaftink
Senior programmaontwikkelaar Tuvalu

De week van Annabelle Aaftink

Senior programmaontwikkelaar Tuvalu
2020 - week 21