Margaret Stanneveld
Manager Sales Dutch CORE
2022 - week 13

VRT

Vandaag ga ik samen met mijn collega Michael Spendel en een delegatie van de NPO op bezoek bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie in Brussel. De NPO en de VRT werken veel samen en vanuit Dutch CORE hebben wij ook een goede relatie met onze buren in België.

Zo hebben wij al een aantal jaar een selectie van Vlaamse documentaires in onze catalogus. Een prachtige aanvulling op de programma’s van de publieke omroepen en van de Nederlandse producenten die we al langer vertegenwoordigen.
Tussen het geweld van de streamingdiensten en grote distributeurs is het soms lastig om je staande te houden. Door die samenwerking kunnen we elkaar versterken en een mooie mix van Nederlandse en Vlaamse kwaliteitsprogramma’s over onze gezamenlijke grenzen heen brengen. We zien elkaars programma´s ook regelmatig terug bij de andere zender. Onze grootste afzetmarkt is nog steeds België.

Ik vind het interessant om te zien dat er zoveel overeenkomsten zijn, maar tegelijkertijd hebben de programma’s van onze zuiderburen vaak toch net een andere insteek. Een ander perspectief, maar wel gemeenschappelijke waarden. We kunnen veel leren van elkaar. In navolging van de Scandinaviërs hopen ook wij in de lage landen onszelf internationaal steeds meer op de kaart te zetten. Op naar Brussel dus!

Margaret Stanneveld
Manager Sales Dutch CORE

De week van Margaret Stanneveld

Manager Sales Dutch CORE
2022 - week 13