3FM Serious Request
3FM Serious Request
2023 - week 51

Verbazing

Ik ga voor de tweede keer het Glazen Huis in. Je zou denken dat je dan goed voorbereid bent, weet wat je te wachten staat en geen spanning meer hebt, maar niets is minder waar.

Toegegeven: je kunt je voorbereiden op een week niet eten, alleen op sapjes leven en natuurlijk de radio-uitzendingen maken, maar verder laat een week als 3FM Serious Request zich niet regisseren. Vanaf het eerste moment dat we in Nijmegen aankomen, vallen we van de ene verbazing in de andere. De Grote Markt staat bomvol enthousiaste bezoekers uit Nijmegen en ver daar buiten, de acties vliegen je om de oren, maar bovenal is de sfeer hartverwarmend.

Voordat we écht beginnen, hebben Barend, Wijnand en ik ons laatste avondmaal – voor mij een vega lasagne, de heren gaan voor een stuk vlees. We krijgen van de gezonde spanning geen hap door onze keel. Het zal er ook mee te maken hebben dat we allerlei camera’s op ons gericht hebben en journalisten ons nog de laatste vragen kunnen stellen voordat we echt opgesloten worden in het Glazen Huis.

Burgemeester Bruls steekt ons voordat we worden opgesloten nog een hart onder de riem en ook Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, wenst ons heel veel succes met de actie. En dan is het zo ver. We leveren de telefoons in, want dit jaar is er een extra uitdaging: we mogen onze telefoons niet meenemen naar binnen. Om even na achten gaat de sleutel in het slot en kan de mooiste radioweek van het jaar beginnen. 3FM Serious Request is los, op naar morgen!

Sophie Hijlkema
Dj 3FM Serious Request

De week van 3FM Serious Request

3FM Serious Request
2023 - week 51