Marlin Mastenbroek
Head of Productions Northern Europe bij Paramount
2022 - week 24

Vechtsport is echt topsport

De week begint altijd met meetings, meetings, meetings. Weinig sexy als je het vergelijkt met de programma’s die we uitzenden, maar wel een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik zal jullie er niet mee vermoeien en eerlijk is eerlijk, het merendeel kan ik toch niet delen.

Een van de mooie dingen aan werken bij een internationale organisatie als Paramount, is dat je niet alleen voor Nederland, maar ook voor andere landen werkt. Omdat Scandinavië onderdeel is van mijn ‘regio’ werd ik enkele weken geleden betrokken bij de lancering van Pluto TV in Scandinavië.

Pluto TV is een volledig gratis internet televisiedienst met meerdere live kanalen boordevol content uit de Paramount catalogus. En dat is inmiddels best omvangrijk… Eén van de content pilaren van ons nieuwe Paramount platform in Scandinavië is Bellator, een vechtsport organisatie waar we in Nederland een samenwerking mee hebben. Wij zenden de wedstrijden uit op Paramount (voorheen Spike). Onze missie was, en is, om de sport en de sporters een podium te geven en de wedstrijden toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Er zijn veel vooroordelen over vechtsport maar het is echt topsport. Het is ook een sport die in Nederland steeds vaker beoefend wordt en dat komt zeker ook omdat we hier het voorbeeld hebben van een aantal Nederlanders van wereldklasse: denk aan kampioenen als Melvin Manhoef en Gegard Mousasi en en talenten als Illias Bulaid. En we hadden bij de vrouwen natuurlijk de allereerste wereldkampioene MMA, Marloes Coenen. Daarnaast Miss Dynamite, Denise Kielholtz. Goede prestaties dragen zonder twijfel bij aan de populariteit van een sport.

De Europese series van Bellator ‘lokaliseren’ we. We nemen Nederlandse commentatoren en presentatoren mee naar de internationale events waardoor je als Nederlandse vechtsportliefhebber live wordt ‘meegenomen’ in de dynamiek van het event. En dat is niet alleen voor de wedstrijden zelf, maar ook de regels, de tactiek en de mens achter de sporter. Ook hier vertrouwen we volledig op de expertise van een producent (Southfields) die gespecialiseerd is in de productie van live sport televisie.

Omdat Bellator ook een exclusief podium krijgt in het streaminglandschap in Scandinavië, wilden we de Deense en Zweedse vechters tijdens Bellator ook dat juiste podium geven. Dit was de ideale kans om gebruik te maken van onze internationale synergie. Met het productieteam hebben we binnen een paar weken twee korte documentaires van deze vechters gemaakt. Deze korte docu’s zijn gebruikt bij de lancering van Pluto TV Scandinavië en op het platform te vinden.

Dat we hiermee inspelen op de internationale content behoefte van onze zenders en platformen is dan niet alleen een mooie kans voor ons als organisatie, maar vooral ook een voorbode van hoe we de komende tijd met de juiste mensen op de juiste plek een snelle, slimme manier van content voor al onze platformen, lineair of streaming kunnen optuigen. Want goede content is goede content, ongeacht de plek waar je het neerzet.

Op de agenda van vandaag: zorgen dat we met één productieteam, voor twee verschillende regio’s live verslag gaan doen van het volgende Bellator toernooi in Dublin op 23 september. En daar word ik dan weer heel gelukkig van.

Marlin Mastenbroek
Head of Productions Northern Europe bij Paramount

De week van Marlin Mastenbroek

Head of Productions Northern Europe bij Paramount
2022 - week 24