Marlin Mastenbroek
Head of Productions Northern Europe bij Paramount
2022 - week 24

Bloed, zweet en tranen

Een nieuwe week, nieuwe reeks, nieuwe columns… van mij dit keer. Ik ben Marlin Mastenbroek en ik ben Head of Productions Northern Europe bij Paramount. In het kort komt het er op neer dat ik verantwoordelijk ben voor alle lokaal geproduceerde content op de zenders van Paramount in Noord Europa. In Nederland en Vlaanderen zijn dat: Nickelodeon, MTV, Paramount (voorheen Spike) en Comedy Central.

De diversiteit aan zenders maakt ook dat we veel verschillende programma’s produceren. Of dat nou intern is, met ons eigen productie-team, of extern, waarbij we graag werken met de bekende grote producenten, maar ook met de kleine creatieve partijen. Elk programma krijgt de juiste liefde en aandacht, de juiste begeleiding en de juiste mensen om tot het beste resultaat te komen.

Voordat ik bij de deze ‘zenders’ kwam werkte ik jarenlang aan de producentenkant. Van producer bij Patty Brard, van Big Brother tot aan de Nationale Test, van redactie bij BNN@work tot aan eindredactie voor MTV. Voor mij ligt daar de basis: bij het maken. En door die achtergrond geloof ik in de toegevoegde waarde van een goede samenwerking van zenders en producenten.

Naast mijn werk als Hoofd Productie ben ik tegenwoordig ook verantwoordelijk voor een heel bijzonder project. Ik leid sinds een jaar de internationale HUB in Europa. In dit samenwerkingsverband maken we grote internationale reality series, die wereldwijd worden ingezet voor MTV en Paramount Plus. Daarover meer later deze week.

Gisteravond is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch in première gegaan op MTV. En als je het dan hebt over de meerwaarde van een goede inhoudelijke en productionele samenwerking tussen producent (Fremantle) en zender, dan is dit programma hier exemplarisch voor.

Het programma kost ieder jaar weer bloed, zweet en tranen, zowel voor als achter de schermen. Maar met een vast team van gepassioneerde makers is dit al acht seizoenen lang een vaste waarde voor MTV en de jongere kijker. En daar ben ik enorm trots op.

Tot morgen,

Marlin Mastenbroek

Head of Productions Northern Europe bij Paramount

De week van Marlin Mastenbroek

Head of Productions Northern Europe bij Paramount
2022 - week 24