Taco Ketelaar
2017 - week 41

Van bitcoins tot Stichting Wereldouders

De ochtend begon zoals in elk gezin weer vroeg met de kinderen die vinden dat de dag toch echt eerder begint dan mijn vrouw en ik, maar het is een heerlijk moment als ze dan nog even op het bed springen. Nog even een uurtje sporten en dan op het fietsje naar het kantoor op het Marineterrein.

Op kantoor aangekomen komen er nog wat last minute afspraakaanvragen binnen voor MIPCOM, hier en daar een goudzoeker maar ook serieuzere zoals Disney, Reliance en Globo. Vandaag staat ook een seminar in de A’DAM Toren over bitcoins op het programma. Is het een piramidespel of toch serieus? Niemand kan het zeggen denk ik, maar zeker interessant om te volgen.

Ik heb een paar verschillende coins gekocht de afgelopen maanden om eens te kijken wat er nu gebeurt, niet zozeer om te investeren of liever gezegd te speculeren. Het blijkt een wonderlijke achtbaan te zijn in koersontwikkeling. Zeker ook door de bemoeienis van China. Het lijkt erop dat ze net als met platforms als Alibaba en WeChat (de lokale, enorme WhatsApp) controle willen uitoefenen op hun markt. Vermoedelijk doen ze dit ook met crypto currency. Ik denk dat NEO een goede kans maakt, maar dat is mijn persoonlijke mening en ik kan het vanzelfsprekend ook helemaal mis hebben.

Nog een interessante afspraak met een grote spelletjesfabrikant inzake VR & AR mogelijkheden. We beginnen de avond met een bestuursvergadering voor de Stichting Wereldouders waar ik voorzitter van mag zijn. Deze stichting heeft als doel minderbedeelde kinderen te helpen in Latijns Amerika. Kinderen die hun ouders zijn verloren, op straat wonen, ziek zijn en/of geen scholing krijgen. We geven hen een dak boven hun hoofd, ze krijgen te eten, medicatie en opleiding.

Ons beste voorbeeld is een jongen uit Haïti die 25 jaar geleden is opgevangen en inmiddels net klaar is met een studie aan Oxford University (!). Hij is nu terug naar Haiiti om daar met zijn kennis en kunde het land weer te helpen opbouwen. Wat overigens heel hard nodig is.

De vergadering gaat met name over de laatste voorbereidingen voor de benefietavond op 4 november in het Okura Hotel: het Angels of Light Gala. Het bijzondere aan deze avond is dat het een gala is waar je ook je kinderen mee naar toe kunt nemen; van de 350 gasten zijn er circa 125 kinderen. Vorig jaar hebben we op het gala € 365.000 opgehaald en proberen dat dit jaar natuurlijk weer te halen en liefst te overtreffen. Vanzelfsprekend zet het gehele bestuur zich belangeloos in.

Taco Ketelaar
Founder bij DFFRNT MEDIA

De week van Taco Ketelaar

2017 - week 41