Fons Bakker
Mede-organisator AV Festival
2017 - week 21

Tweede dag

Fitbit: 26.244 stappen. Na een drukke ochtend waarin veel aanspraak werd gemaakt op onze flexibiliteit en oplossend vermogen, openden we de kassa en waren we zowaar blij met een lange rij.

Als organisator sta je meer dan gehoopt voor onverwachte problemen. Een voorbeeld: een van de leuke attracties van het bezoeken van het AV Festival is de pontverbinding tussen de Kromhouthal en Amsterdam CS. Het beloofde een mooie dag te worden met 25 graden, waarop de buurvrouw van de Kromhouthal besloot om juist vandaag een viertal ‘vloerkunstenaars’ in te huren om het enige voetpad te gaan beschilderen tussen de aanlegsteiger van onze pont en de entree.

Natuurlijk gaat zij ervan uit dat onze bezoekers de extra 500 meter omlopen geen enkel probleem vinden. Er zijn grenzen aan flexibiliteit en goed humeur… Uiteindelijk wordt alles met enige pressie opgelost, maar dit zijn zaken waar je als organisator geen energie in had willen steken.

We kunnen tevreden terugkijken op de eerste dag. De vele complimenten van onze bezoekers en exposanten zijn hartverwarmend. Samen met Guy en Floor hebben we met veel passie en energie dit festival gerealiseerd en als ik terugkijk, kunnen we concluderen dat bezoekers en exposanten onze intentie hebben begrepen.

De Nederlandse audiovisuele industrie heeft behoefte aan een platform waarbij we eens per jaar samenkomen. Een groot compliment ook aan alle medewerkers van de Open Set. Het concept  waarbij gelijktijdig met andere bezigheden zoals lezingen en demonstraties van nieuwe apparatuur ook een heuse korte film wordt opgenomen, maakt het AV Festival echt compleet.

En dan was daar op het eind van de dag de 48 minutes Contest, waarin men in 48 minuten een nieuwsitem moest opnemen. Na de net iets te lange avondopening was daar om 21.00 uur de uitreiking van de prijzen. Het team Neuk Dure Meuk – waarom naar een AV Festival gaan waar allemaal dure camera’s staan terwijl je met je smartphone kunt filmen? – heeft gewonnen. De persiflage op de Powned items met de foute opmerkingen en bewegingen was zo raak en verfrissend, dat je echt zou denken dat het was gemaakt door een doorgewinterd team in veel meer dan 48 minuten voor concept, draaien en monteren. Ik kijk uit naar de tweede dag.

Fons Bakker
Medeorganisator AV Festival

De week van Fons Bakker

Mede-organisator AV Festival
2017 - week 21