Fons Bakker
Mede-organisator AV Festival
2017 - week 21

Opbouwen

Fitbit zondag: 29.417 stappen. Het is het gevoel dat iedereen in onze industrie wel kent. Elk werk, en zeker in de broadcast industrie, heeft zo zijn contemplatieve momenten en dan is daar opeens de deadline.

Er zijn op de laatste momenten honderd bordjes die je als circusact in de lucht moet houden, het is continu opletten welk bordje weer een zwengel nodig heeft. En dan zijn er natuurlijk ook de tijdrovende tegenvallers: met vijftien man om 7.00 uur bij de opbouw een uur moeten wachten op de man met de sleutel, de standbouwers die elke keer kleine aanpassingen nodig hebben, printers die spontaan besluiten te stoppen met werken, pakketjes die later worden afgeleverd, het gaat het maar door. Voor het eerst een festival van deze omvang organiseren geeft je in de opzet fase veel energie die je de laatste dagen voor point zero in een keer verbrandt.

De afgelopen maanden ben ik samen met Guy Molin en Floor van Wersch druk bezig geweest met het uitwerken van nieuw concept: het AV Festival. Na een aantal jaren redelijke rust in de meimaand vonden wij het weer tijd om de AV industrie bijeen te roepen om samen een feestje te bouwen. Niet meer zoals vroeger, de bekende beurs met standhouders, maar een heus festival, met lezingen, masterclasses, trainingen, user group meetings, eten en drinken en een aantal unieke extra’s. Dat vonden we hedendaags en vooral inspirerend.

Zo wordt in de Open Set vandaag een decor gebouwd waar drie regisseurs tijdens het AV Festival een korte film opnemen en afmonteren op basis van hetzelfde script en decor. Daar kunnen jullie als bezoekers van het AV Festival bij zijn. Ik kijk nu al uit naar de presentatie van de films aanstaande woensdag.

Gisteren is de Kromhouthal in Amsterdam veranderd van een lege hal naar een complete chaos. De bekende mierenhoop waar iedereen zijn taak vervult, is kennelijk nodig om een concept met deze omvang op te zetten. De afgelopen weken werden gevuld met het plannen van de communicatie, afspraken maken met  leveranciers en exposanten tot en met het knijpen van de netwerkkabels.

Alle ingrediënten zijn nu bij elkaar gekomen voor een bruisend event. Vandaag belooft weer een drukke dag te worden: de exposanten komen hun spullen brengen, alle aankleding zal worden geleverd en technisch zal alles moeten gaan werken. Daarnaast moeten wij natuurlijk ook de ticketverkoop en communicatie met bezoekers blijven onderhouden. Morgenmiddag zijn jullie van harte welkom!

Fons Bakker
Medeorganisator AV Festival

De week van Fons Bakker

Mede-organisator AV Festival
2017 - week 21