Ramon Duivenvoorden
2018 - week 19

Terugkeer

Deze week wordt bijzonder. In april hebben Vigour en 24i Media bekend gemaakt dat Vigour door 24i is overgenomen. Als voormalig medeoprichter en CEO van Vigour heb ik voor de overname afgesproken dat ik na de bekendmaking een aantal weken de tijd zou nemen om van deze mijlpaal te genieten en mijn hoofd leeg te maken voordat ik me met frisse energie op de avonturen en uitdagingen van mijn nieuwe rol bij 24i ga storten.

De afgelopen weken heb ik me dus volledig op mijn andere hobby’s kunnen richten: reizen, duiken en natuur- en onderwaterfotografie. Voor het eerst sinds ik samen met mijn medeoprichters Vigour heb opgezet, ben ik volledig uit de lucht geweest en heb ik een gedwongen internetvrije periode meegemaakt. Na drie vluchten en 30 uur varen met de boot heb ik tien dagen lang op een van de meest afgelegen plekken ter wereld (Isla Malpelo, waar de top van een oceanische berg 500 km vanaf Colombia uit het water steekt) zeldzame hamerhaaien en zijdehaaien gefotografeerd. Daarna ben ik doorgereisd naar Panama om ook daar te genieten van de natuur onder en boven water.
Ik schrijf deze blog vanuit Panama City, waar ik gisteren voor de eerste keer in drie weken mijn computer heb opengeklapt en na een kort schrikmoment (de status van mijn inbox is niet best na deze reis) begonnen ben om mij voor te bereiden op mijn terugkeer naar Nederland morgen. Maar na die eerste schok begint mijn ondernemersbloed toch weer sneller te stromen.
Voor mijn vertrek zijn we met een groot team van 24i naar Las Vegas gereisd voor de NAB Show, een van de grootste mediabeurzen ter wereld en de grootste in Amerika. We hebben tijdens de show naast een indrukwekkend platform ook een sterke toekomstvisie laten zien en van alle kanten positieve reacties ontvangen op onze ontwikkelingen binnen 24i Media. Op basis van onze gecombineerde technische mogelijkheden en de kracht van het 24i platform staan dit jaar enorme commerciële kansen en uitdagende projecten voor de deur, en dat maakt mij erg enthousiast om de arena weer binnen te stappen.
In mijn nieuwe functie zal ik als Managing Director van 24i Media USA een belangrijke rol spelen in de versterking van onze positie binnen de Amerikaanse markt, nu al goed voor een groot deel van onze jaarlijkse omzet. NAB heeft mij veel positieve energie gegeven om met ons innovatieve Nederlandse platform de Amerikaanse markt verder te veroveren. In juni zal ik naar Los Angeles verhuizen om daar met ons Amerikaanse team onze lokale dochteronderneming uit te bouwen. Om alles nog mooier te maken, is LA ook nog eens een fantastische plek om mijn liefde voor mediatechnologie met mijn liefde voor de oceaan te combineren!

Ramon Duivenvoorden
Managing Director 24i Media USA

De week van Ramon Duivenvoorden

2018 - week 19