Patricia van Rijswijk
2019 - week 24

Speeltuin

Pinksteren lijkt alweer lang geleden. Het was een drukke week en dan met name in de zin van intensief: de expertmeeting, docententraining en het bezoek aan een basisschool.

Vandaag is het een kantoordag, wat in mijn geval betekent dat ik verder zal werken aan de volgende evenementen hier in huis. Op de planning staat een Labyrint Debat voor documentaire- en programmamakers, de Media Night tijdens de Dutch Media Week voor en met de creatieve industrie, de lancering van ons onderwijs mediaplatform, de volgende docententraining, IDFA voor schoolklassen, een dag voor studenten journalistiek en het workshopaanbod voor onderwijs weer op scherp zetten voor het komende schooljaar.

Dit hoef ik gelukkig niet alleen te doen. Mijn collega’s zijn een fijne mix van oude rotten tot stagiairs en alles ertussen in. Wanneer hier gesproken wordt over programma’s, BN-ers, series of muziek hoor je net zo vaak iemand zeggen “Daar ben ik denk ik te jong voor” als “Daar ben ik veel te oud voor”. En precies dit houdt ons archief levend en relevant en zullen we verhalen kunnen blijven vertellen.

Zo meteen haak ik aan bij een nieuw projectidee rondom AI. Iets waar ik me nog nooit in verdiept heb en zo leer ik dus ook nog steeds van alles. Werken bij Beeld en Geluid is voor mij als een speeltuin.

Patricia van Rijswijk
Programmamanager onderwijs bij Beeld en Geluid

De week van Patricia van Rijswijk

2019 - week 24