Patricia van Rijswijk
2019 - week 24

Spannend

Na een heerlijk lang Pinksterweekend is de werkweek weer begonnen. Eerst breng ik mijn dochter Lucy-Jean (5) naar school, mijn eerste onderwijs to do van de dag. Daarna race ik naar Amsterdam Science Park om daar de trein naar het Media Park pakken.

In de trein luister ik eerst nog even naar de laatste aflevering van de podcast ‘De Blankenberge tapes’. Dit sterke staaltje verhalen vertellen kan niet wachten. Een aanrader. Het lukt niet om het helemaal af te luisteren, want vandaag staat de evaluatie van onze expertmeeting op het programma.
We nodigen regelmatig professionals uit het onderwijs uit om mee te praten en denken over onze activiteiten en producten over de werking van media en de invloed ervan op onze maatschappij. Praten met docenten over onze plannen geeft me veel energie, het is heel motiverend om te merken dat wij een rol kunnen spelen in het bewust inzetten van media in de klas.
Komend schooljaar wordt spannend voor ons: we lanceren een nieuw digitaal onderwijsplatform. Dit platform waarmee we het archief toegankelijk maken voor onderwijs, is het walhalla van betrouwbaar beeldmateriaal. Achter de schermen zijn we hier al lang mee bezig, dus het is super leuk, maar ook spannend om tijdens de expertsessie de eerste screenshots met anderen te delen. Gelukkig is iedereen erg enthousiast en krijgen we ook nog een paar nuttige tips en suggesties waar ik zelf echt nooit op zou zijn gekomen. Een cadeautje.
Eind van de dag haak ik nog even aan bij een brainstorm voor de Dutch Media Week in oktober. Hiervoor mag ik me niet alleen met de onderwijsdag bemoeien, maar organiseer ik ook een evenement voor mediamakers, de Media Night. Een avond met een bijzonder programma rondom creatief hergebruik van ons archief.
Zo vliegt de eerste werkdag voorbij. Ik duik nog even de sportschool in, maar ben op tijd thuis om Lucy-Jean voor te lezen uit ‘De Gorgels’. En dat is het perfecte einde van deze fijne dag. Joebelabambam!

Patricia van Rijswijk
Programmamanager onderwijs bij Beeld en Geluid

De week van Patricia van Rijswijk

2019 - week 24