Stijn Ouwehand
Senior Creative Simpel Media
2020 - week 17

Rare tijden…

Kun je me horen? Oh. Hallo? Pff. Guys? Ja ik zie jullie wel, maar hoor niets. Je moet even op het microfoontje klikken. Oh, wacht – nee, mijn AirPods. Yes. Daar zijn we.

En de brainstorm is begonnen. Het zijn rare tijden. Je hoort het iedereen zeggen: “Rare tijden.” En dat klopt. Maar wat is raar?
Terwijl ik me druk maak over slome wifi, vallen elders bommen naar beneden en toch heb ik met mezelf te doen. Dat is raar, maar gebeurt soms, toch?
En wie door de ogen van de Franse filosoof Sartre kijkt naar een etentje met z’n geliefde, ziet dat het deel van de planeet waarop jij je bevindt, is weggedraaid van de energie van een verre waterstof- en heliumexplosie, dat je je knieën onder stronken van omgehakte bomen schuift en delen van dode dieren en planten in je mond stopt en kauwt, terwijl tegenover je een ander zoogdier, waarvan je op andere momenten soms de geslachtsdelen aanraakt, hetzelfde doet. Ik bedoel, het is maar net hoe je naar de wereld kijkt. Dingen die we niet gewend zijn, noemen we raar, maar misschien is alleen ‘normaal’ echt ‘raar’.

Raar maar waar!
Socrates zei: “Ware wijsheid is weten dat je niets weet.” Nou ben ik geen nihilist, maar ik geloof wel dat de enige waarheid is, dat er geen waarheid is (en zelfs dat is dus geen waarheid). Net zoals de enige zekerheid is, dat er geen zekerheid is (en zelfs dat is dus geen zekerheid). Tja, wat hou je dan nog over? Nou, alles. Want als niets zeker is, is alles mogelijk! Deze grondhouding geeft mij als creative totale creatieve vrijheid. Niets is zeker… dus alles is mogelijk. In de onzekere tijden van corona ook een mooi idee om je aan op te trekken.

Stijn Ouwehand
Senior Creative Simpel Media

De week van Stijn Ouwehand

Senior Creative Simpel Media
2020 - week 17