Stijn Ouwehand
Senior Creative Simpel Media
2020 - week 17

Opwaardering

8.15 uur.
Verdomme. Heb ik nou alweer op kantoor geslapen? Ja hoor, ik werd weer wakker in de conference room die overigens verdacht veel op mijn slaapkamer lijkt.

O wacht, het ís mijn slaapkamer! Kijk, mijn vriendin Gaby heeft de woonkamer, met haar kantoor. Mijn zoon Mats en dochter Liv elk hun eigen kamer, met hun eigen school. Ik kan dan de keuken pakken, maar ja, open keuken… Of het dakterras, maar ja – de buren bouwen die van hun. Dus dan maar de slaapkamer. Minder wifi, meer rust.

De dag begint met mail. Word. WhatsApp. Bellen. Nog meer mail. Word. Zoom. Weer bellen. Beetje Photoshop. PowerPoint. InDesign. PowerPoint. Nog meer InDesign. Word. WhatsApp. Zoom. Nog een keer InDesign. En tussendoor nog Engels, Frans, wiskunde, geschiedenis, Nederlands, redactiesommen en een weektaak die maar niet af wil. Nee, leuk hoor dat thuiswerken, gaat prima!

Samenwerken vs. Samen werken
Serieus, we kunnen prima samenwerken, maar samen wérken is iets anders. Ik mis de menselijke component. De buzz die je voelt als je aankomt op kantoor. De opwinding als je samen weer een stap gezet hebt. En zelfs de lunch die naar mijn smaak altijd nét te vroeg begint omdat anderen eerder honger hebben dan ik.

Yin en Yang
Ook het tochtje van en naar kantoor wordt gemist. Kantoor en thuis zijn als yin en yang. Ze houden elkaar in balans. Als de een doorslaat, helpt de ander je te aarden. Kantoor laat me het huiswerk van de kids, de boodschappen of een ruzietje vergeten. Het geeft de knuffels bij terugkomst nog meer waarde. Thuis laat het werk, de projecten, pitches en things to do eventjes rusten. Dat is nu anders. Maar, daar kan ik gelukkig prima over praten met mijn collega’s en positief bekeken is het een dikke opwaardering van het kantoorleven.

Stijn Ouwehand
Senior Creative Simpel Media

De week van Stijn Ouwehand

Senior Creative Simpel Media
2020 - week 17