Filemon Wesselink
Tv-presentator BNNVARA / Producent CCCP
2020 - week 16

Ontspanning

Een hard gelag om juist in deze tijd sport te moeten missen. Tuurlijk, niet van levensbelang, bijzaak, maar sport geeft juist, omdat het eigenlijk nergens over gaat, de geest wat ontspanning.

Ik mis het om me druk te maken over de VAR, over een wielrenner die aan een auto hangt of een tennisser die zijn racket kapot slaat. Toch zijn er veel sportorganisaties die binnen de beperkingen van nu toch iets van competitie op de buis weten te brengen.
We hebben reeds een digitale versie van de Ronde van Vlaanderen gehad en binnenkort gaan onze dartshelden pijltjes gooien in hun huiskamer. En Max Verstappen heeft al heel wat wedstrijdkilometers gemaakt in zijn  simulator.
Gisteren zag ik twee voetbaltoppers een voetbalspelletje spelen op de computer. De ‘wedstrijd’ werd live uitgezonden door Ziggo Sport. Dat ging met iets te ver. Je wil dan toch mensen zien die ergens het beste in zijn. Dat zijn voetballers in voetbal en gamers in gamen.
De dartsbond PDC begint vandaag met hun ‘PDC Home Tour’. Op deze manier kunnen ze de lucratieve dartsmachine toch draaiende houden en tevens kunnen dartsfans zoals ik even ontspanning zoeken. Het is dat ook heel, heel jammer dat de grootste darter op de apenrots bedankt om mee te doen. Hij kan niet voldoen aan de eisen, namelijk een stil huis. Hij heeft honden en een pasgeboren kind.
Dan denk ik: lieve Michael, als de PDC creatief kan zijn, kan jij dat op dit moment toch ook wel? Er is toch wel iets te verzinnen met die honden en moeder kan toch wel even voor de baby zorgen? Je hebt jarenlang miljoenen naar binnen kunnen harken door je sportbond. Nu zitten ze in de shit, wees dan een heel klein beetje creatief. Waf.

Filemon Wesselink
Tv-presentator BNNVARA / Producent CCCP
Expansiemanager Digibende, Slim in ICT

De week van Filemon Wesselink

Tv-presentator BNNVARA / Producent CCCP
2020 - week 16