Yara Mureau
YouTube Consultant Team5pm
2021 - week 22

Prijs gewonnen

Maandag, mijn favoriete dag van de week en tegelijkertijd ook mijn drukste dag. Voordat ik mijn week begin, blik ik nog even kort terug op afgelopen donderdag. Want ik barst uit elkaar van trots. Team5pm heeft in samenwerking met GAMMA een internationale – ja, hallo! – award gewonnen.

Over welke award ik het precies heb? Een prijs voor ‘The Best use of Social Media in a Search Campaign’. We waren met GAMMA genomineerd voor deze social award – hoewel wij persoonlijk vinden dat YouTube geen social media is. De case waarmee we hebben gewonnen, gaat over hoe we ‘how to’ content slim hebben ontwikkeld, namelijk via data de juiste topics gekozen voor GAMMA. Waardoor GAMMA nu marktleider is op diverse domeinen die voor hen relevant zijn.

Maar even terug, want bij wie kijken jullie deze week eigenlijk mee? Ik ben Yara Mureau, een van de YouTube consultants bij Team5pm. Ruim twee jaar geleden begon ik als vierde collega van de vier founders, nadat ik anderhalf jaar als freelance editor voor LINDA. werkte. Ik vond YouTube altijd al een interessant platform en net als de founders zag ik dat het vooral een ondergewaardeerd platform was voor merken. Een aantal jaar geleden zag je nog vooral vloggers, maar het landschap is de afgelopen twee jaar flink veranderd – mede door ons, denk ik.

Maar wat doe ik precies als consultant? In een notendop: ik maak brands & publishers succesvol op YouTube. En dat doe ik niet alleen. Momenteel werk ik op een grote internationale speler, PokerStars, samen met zo’n twintig man. We managen zeven internationale kanalen (Central, Brazilië, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Rusland en de UK) van het pokermerk. Mijn rol is het coördineren van de channelmanagers, want helaas spreek ik geen Russisch en ook zeker geen Portugees. Daarnaast denk ik mee over de strategie op lange termijn.

Deze week ga ik jullie meenemen in mijn werkweek, maar vertel ik uiteraard ook over de cultuur van Team5pm, hoe we volgens mij zo hard zijn gegroeid en hoe fantastisch het is om voor zo’n mooi bedrijf te werken. Tot morgen!

Yara Mureau
YouTube Consultant Team5pm

De week van Yara Mureau

YouTube Consultant Team5pm
2021 - week 22