Rebecca Schijven
Project marketeer bij Bindinc.
2022 - week 23

“Once you stop learning, you start dying”

Op vrijdag werk ik normaal gesproken een halve dag, maar dit keer ziet de start van mijn weekend er iets anders uit. Deze vrijdag (en zaterdag) breng ik in Utrecht door voor de opleiding die ik volg. In april ben ik gestart met het ICM Young Professional Excellence Programme. 

Tijdens het programma leer je werken vanuit je passie en talenten, hoe je je impact kunt vergroten en word je uitgedaagd het beste uit jezelf en je werk te halen. Tijdens de opleiding staat het boek ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey centraal. Een interessant en veelgelezen businessboek. De cirkel van invloed en betrokkenheid was een echte eyeopener voor mij. “Als ik de situatie wil verbeteren, moet ik mijn energie steken in het enige waar ik grip op heb: mezelf”, aldus Stephen Covey. Een mooi streven dat een hoop oefening vergt, maar zeker een onderwerp waar ik me komende tijd mee bezig wil houden.

Naast de training wordt ook van je verwacht dat je alle stof doorvertaalt in een zogeheten business challenge. Een veranderingstraject binnen je organisatie waar je invloed op uit kunt oefenen. Het is fijn dat ik bij Bindinc. de kans krijg om mezelf te ontwikkelen en dat het management hier tools voor aanreikt. Daarnaast wordt het heel erg gestimuleerd ownership te nemen voor projecten, vandaar dat ik voor mijn business challenge aan de slag ga met de veranderingen die we willen doorvoeren voor de Gouden Televizier-Ring verkiezing. 

Het is van belang dat de verkiezing relevant blijft, daarom kijken we ieder jaar naar optimalisaties en verbeteringen. Maar omdat het zo’n belangrijke verkiezing is, komen er ook een hoop belangen bij kijken en zijn we afhankelijk van verschillende stakeholders. Een mooie uitdaging om mijn nieuwe vaardigheden toe te passen.  

Ondanks dat ik het heel leuk vind om nieuwe dingen te leren, kijk ik ook heel erg uit naar zondag. Even relaxen, want het was me het weekje wel. Ik vond het hartstikke leuk om jullie mee te nemen in mijn werkweek en wat meer over Bindinc., verkiezingen en events te vertellen. Mocht je eens koffie willen drinken, dan kun je me vinden op LinkedIn. Fijn weekend!

Rebecca Schijven
Project marketeer bij Bindinc. 

De week van Rebecca Schijven

Project marketeer bij Bindinc.
2022 - week 23