Rebecca Schijven
Project marketeer bij Bindinc.
2022 - week 23

De wereld van verkiezingen

Het is 2e Pinksterdag, dus vandaag een ‘vrije’ dag. Dat geeft mij mooi de tijd mezelf even voor te stellen. Ik ben Rebecca Schijven, 28 jaar en woon samen met man en hond in Amersfoort. Ik werk sinds maart 2020 in Hilversum als project marketeer op de digital marketingafdeling bij Bindinc.

Bij Bindinc. verbinden we kijkers met (video)content. Dat doen we al een tijdje met onze programmagidsen, zoals Mikrogids en Avrobode, maar ook online gidsen we de Nederlandse kijker. We bereiken maandelijks zo’n zeven miljoen unieke bezoekers via onze online platforms TVgids.nl (web en app), Televizier.nl en streaminggids Guidinc.nl.

Als project markteer heb ik onze online b2c merken in mijn portfolio, waar ook twee verkiezingen bij horen: de Guidinc. Streaming Video Awards en de Gouden Televizier-Ring verkiezing. Deze week neem ik jullie graag mee in de wereld van verkiezingen. De uitreiking van de Guidinc. Awards staat namelijk woensdag 8 juni op het programma en daarnaast komt de climax van de Gouden Televizier-Ring verkiezing ook steeds meer in zicht.

Ondanks dat het vandaag een vrije dag is, gaan de voorbereidingen voor de Guidinc. Streaming Video Awards gewoon door. We hebben deze verkiezing in 2020 in het leven geroepen als publieksprijs voor de favoriete films, series en documentaires op de streamingdiensten van Nederland. Daar zijn ondertussen nog een aantal categorieën bijgekomen: realityshow, streamingdienst en de favoriete nieuwkomer. Woensdag reiken we tijdens een spetterende show in Beeld & Geluid de awards in deze zes categorieën uit.

Daar komt veel bij kijken: van het uitwerken van de line-up tot de aankleding van het event, van het briefen van collega’s intern tot het vormgeven van diverse uitingen. Tijdens de voorbereidingen blijf ik het altijd spannend vinden of het uiteindelijk allemaal samenkomt op de manier die we voor ogen hebben. Gelukkig heb ik een fijn team en zetten we ons allemaal keihard in om een mooi event neer te zetten.

Rebecca Schijven
Project marketeer bij Bindinc.