Marije Derboven en Martijn Raadgever
Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18

Omschakelen

En zo is de week al bijna voorbij en wat is ‘ie voorbijgevlogen. En wat een reacties hebben we gekregen. Jullie missen ook collega’s en moeten, net als wij, heel hard lachen om de titel ‘media-echtpaar’.

En wat betekent dat dan? In ieder geval dat wij elkaars werk begrijpen. Dat lijkt misschien logisch, maar werken in de media is toch anders. Niet per se een vitaal beroep, maar wel een gek vak. Het werk is eigenlijk nooit af. Creatief kan het altijd beter of anders. Deadlines staan een ’normaal’ leven soms in de weg. Saai is het in ieder geval nooit.
Martijn kan zomaar een week of langer weg zijn. Marije tot laat in de studio of montage. Dat lukt ons dus. We lossen dat op. Het helpt natuurlijk ook dat onze dochters Puk en Pleun al wat ouder zijn en zelf ook wat lekkers op tafel kunnen zetten. Het is ook voor ons afwachten hoe dat nu verder gaat. ‘Normaal’ is op dit moment verder weg dan ooit en – open deur – het wordt waarschijnlijk nooit meer hetzelfde.

Dus hoe blijven we straks televisie maken? Zonder publiek en op anderhalve meter van elkaar. Hoe realistisch is dat? Al die grote evenementen die niet kunnen. Sport, festivals, Songfestival. Er zijn prachtige voorbeelden van hoe snel we ons aanpassen. #Frontberichten is zo’n parel die inhoudelijk vloggen op de kaart zet en van onbekenden influencers maakt.
All You Need is Love is razendsnel omgeschakeld naar de actualiteit. Ook bedrijven schakelen supersnel om waardoor ze ineens andere diensten kunnen aanbieden. Er wordt heel anders tegen kwaliteit aangekeken en dat geeft nieuwe kansen.
Op afstand monteren en zelfs regisseren blijkt opeens toch best aardig te werken. Voor Big Brother hebben we getest of we de volledige regie op afstand kunnen doen. Vanuit Hilversum namen we daarvoor de set van Big Brother Italië over. Dat ging prima. Aanpassen levert dus ook wat op.

Maar dat het de komende periode zwaar gaat worden, is evident. Veel van onze vrienden en collega’s zitten thuis. Zonder werk of leuke klussen. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.
Eén ding staat vast: televisie gaat nooit weg. In welke vorm dan ook, verhalen moeten verteld worden. De vraag naar videocontent gaat heus niet minder worden. Houd elkaar dus een beetje in de gaten de komende maanden.
Martijn heeft een clubje van oud-collega’s die elkaar via een vlogje op WhatsApp op de hoogte houden. Hoe gaat het met ze? Wat zijn ze aan het doen? Bel, schrijf en heb contact, want straks gaan we weer knallen. En dan gaan we iedereen heel hard nodig hebben!

Martijn Raadgever en Marije Derboven
Media-echtpaar

De week van Marije Derboven en Martijn Raadgever

Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18