Marije Derboven en Martijn Raadgever
Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18

Thuis

Normaal gesproken is Koningsdag een waar feest, maar een heleboel dingen zijn niet meer normaal. Wie had ooit kunnen vermoeden dat we op Koningsdag allemaal thuis en binnen blijven. Woningsdag.

Ik zal onze thuissituatie even omschrijven. Wij wonen met z’n vieren in het Gooise reservaat. Heerlijk huis met – een fijne luxe, vooral in deze tijd – tuin. De afgelopen weken zijn we elke dag met z’n vieren, de hele dag. 24/7.

Normaal gesproken is Martijn veel in het buitenland, maar nu Zoomt hij thuis als een malle met collega’s over de hele wereld. Af en toe met een kind die in de achtergrond ‘De Trap’ doet en “Ik ga even naar de kelder” roept. Onze bloedjes van 13 en 16 jaar oud doen namelijk ook alles voor school online en dat gaat eigenlijk best wel heel goed. En ook ik werk vanuit huis.

Dat drukt zwaar op ons internet, dus een upgrade bij Ziggo besteld en twee nieuwe wifipunten in huis aangelegd. De dagen verliepen in het begin een tikkie chaotisch, maar ondertussen zitten we in een soort ritme. De koffie gaat wel hard trouwens. Op het drukst van de dag zit er nu iemand in de gang, iemand aan de eettafel en twee kiddo’s op hun kamer in Google Hangout een digitale les te volgen. Ik ben van mening dat wij het geluk hebben dat we thuis kunnen werken.

Toch, Koningsdag thuis is gek. Voor veel collega’s is dit een dag waarop normaal hard gewerkt wordt. Op locatie, volle vrijmarkt of studiovloer. Of een dag om met vrienden een biertje te drinken. Dit jaar is het anders en we hebben net te horen gekregen dat wij alle vier uitgenodigd zijn voor een speciale Koningsdag de luxe in onze eigen tuin compleet met koekhappen en spijkerpoepen. Vandaag zijn we dus vrij.

Morgen meer van Martijn en mijzelf en hoe we de week thuiswerken aan mooie projecten voor PnP Media en EndemolShine. Voor nu: heb een heerlijke Koningsdag!

Marije Derboven en Martijn Raadgever
Media-echtpaar

De week van Marije Derboven en Martijn Raadgever

Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18