Marije Derboven en Martijn Raadgever
Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18

PnP Media

Ik werk ondertussen al een tijdje bij PnP Media. Wij opereren (normaal gesproken) vanuit het Marineterrein in Amsterdam waar we elke dag getrakteerd worden op een prachtig uitzicht. Een jong mediacollectief met dito werknemers.

We produceren van alles, van De Universiteit van Nederland tot het nieuwe programma van Philippe Geubels voor RTL 4. Maar er gebeurt hier zoveel meer. Zo hebben we Roek Lips mogen helpen met zijn prachtige online project Nieuwe Leiders, dat echt de moeite waard is om even te bekijken.

Ook registreren we theatershows en zijn we de trotse coproducent van de eerste theatershow van Kai Gorgels, die je woensdag 6 mei op Videoland kunt bewonderen. En hebben we net de pannen van het dak gescoord met Wat zegt de Wetenschap. Meer dan anderhalf miljoen mensen hebben de video gezien waar hoogleraar immunologie Huub Savelkoul haarfijn uitlegt waarom meer mannen dan vrouwen overlijden aan het coronavirus. Opgenomen in onze fonkelnieuwe greenscreen studio hier op het Marineterrein.

In het collectief zitten ook supergoeie comedyschrijvers die onder andere meeschrijven aan The Roast, maar ze voorzien menig presentator ook van wat humor in de presentatieteksten. En veel voice-over teksten komen uit hun kokers. Ook zijn er animatoren die de meest toffe animaties voor je kunnen maken en o, laat ik vooral Sophie Frankenmolen niet vergeten. Zij is sinds kort officieel lid van dit clubje zeer uiteenlopende soorten mensen. Ook Sophie is met hele spannende projecten bezig waar ik natuurlijk nu nog niets over mag zeggen.

In het pre coronatijdperk begonnen we de week altijd met een vergadering waar we allemaal zoveel mogelijk op kantoor waren. Automatisch bleef iedereen ook gezellig hangen voor de lunch en de rest van de week was iedereen overal en nergens. We zitten nu in week 7 van deze intelligente lockdown en ondanks dat het supergezellig is aan de keukentafel met Martijn en onze bloedjes, mis ik mijn collega’s en als ik ze mag geloven, missen ze mij ook 🙂

Ja, met Zoomen, bellen en Slack komen we echt een heel eind, maar ik mis het sparren met collega’s. Even langs de edit set lopen om te kijken hoe het gaat, even lachen om een stomme grap. Volgens mij is dit heel herkenbaar voor zoveel van ons in deze gekke mediawereld. We zijn nu druk bezig om het kantoor anderhalvemeter-proof te maken. En daar verheugen we ons allemaal op. Tot morgen!

Marije Derboven en Martijn Raadgever
Media-echtpaar

De week van Marije Derboven en Martijn Raadgever

Marije Derboven, PnP Media, en Martijn Raadgever, EndemolShine
2020 - week 18