Fabienne de Vries
Presentatiecoach, radiopresentator, voice-over
2021 - week 09

Nieuw leven

Vandaag kreeg ik zo’n leuke aanvraag voor Toute Fabienne, de radioversie van het programma dat ik 25 jaar geleden voor TMF maakte en nu dus sinds drie maanden maandelijks voor GoodLIFE Radio.

In het programma blikken we terug op de jaren 90 en met name hoe de artiest, die te gast is, die beleefd heeft. We draaien hun favoriete platen uit de 90’s waar spannende, hilarische en soms schokkende anekdotes bij horen. Gewoon even dat gevoel van toen weer terughalen dat voor veel luisteraars toch een hele speciale en bepalende tijd was. En verder is er natuurlijk ook aandacht voor hun huidige werkzaamheden en muziek.
En wat ik nou zo tof vind is dat nu, na drie maanden, de eerste platenmaatschappij zich bij mij heeft gemeld om de release van een nieuwe plaat van een te gekke band uit de jaren 90 aan te kondigen! Yes, kom maar door!

Het was best spannend om het programma weer nieuw leven in te blazen. In de vier jaar dat ik het toentertijd presenteerde, bouw je toch een bepaald sfeertje op, wat bij die periode hoorde, bij de jongere doelgroep van toen én niet te vergeten met de geoliede machine die het station erachter was.
De connecties van toen moeten we nu na twintig jaar (!) toch weer opnieuw opbouwen. In één uur tijd per maand willen we toch weer die sfeer neerzetten alsof je een dagelijks programma maakt. Maar hé, geen uitdaging is ons te gek in dit opzicht! En ook de gasten zijn hier natuurlijk enorm van invloed op. Geweldig om te ervaren dat ook zij zo weer in diezelfde vibe komen als toen, met fantastische verhalen en toffe herinneringen.

Als ik iets gemist heb in die jaren na TMF is het wel werken met muziek als onderwerp van mijn presentaties. Heerlijk om dat nu weer op te pakken!
“Muziek is een medicijn voor de ziel” – Carel Kraayenhof

Fabienne de Vries
Presentatiecoach Dr. Pitch, radiopresentatrice New Business Radio en GoodLIFE Radio, voice-over

De week van Fabienne de Vries

Presentatiecoach, radiopresentator, voice-over
2021 - week 09