Fabienne de Vries
Presentatiecoach, radiopresentator, voice-over
2021 - week 09

Answer all the questions. Question all the answers

Omdat de BSO nog niet open is, vandaag een kort schooldagje voor Teddy en dus een turbowerkdag voor moeders. Wel even tijd gehad om wat voorbereiding te treffen voor de radio-uitzendingen van deze maand.

Sorry, but not sorry, doe ik toch even een shout-out: wat heb ik toch onwijs leuk werk! De programma’s die ik voor de radiozenders New Business Radio en GoodLife Radio mag maken, daar word ik echt heel blij van! Drie jaar geleden ben ik begonnen met Lets Talk Business, het programma op NBR waarbij ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid centraal staan en waar we een uur lang een bedrijf of ondernemer mogen portretteren.
Heerlijk vind ik het om als een molletje te graven in onbekende werelden, bedrijven en branches om vervolgens mooie ondernemersverhalen op te duiken. Gezien de presentatietrainingen die ik inmiddels al zo’n tien jaar in het bedrijfsleven geef, sluit de doelgroep naadloos daarbij aan.

Inmiddels maak ik ook alweer een jaar Funding Your Business, over verschillende financieringstrajecten binnen het MKB. En sinds kort een programma over bedrijfsrecherche en de verschillende aspecten binnen de interne beveiliging van je onderneming. Megatof om te ervaren dat ik steeds meer inzichten krijg en verbanden kan leggen die me de tools geven om een zo interessant mogelijke uitzending te maken voor zowel de generieke radioluisteraar als de inhoudelijke kenner die de podcast terugluistert.
Bij TMF vroeger bouwde ik door de jaren heen een archief op in mijn hoofd waardoor ik op een gegeven moment een wandelende popencyclopedie was. Nu wil ik dit niet helemaal op één lijn trekken met wat ik nu doe, maar het geeft wel een kick als ik merk dat ik de juiste vragen weet te stellen, en dat is dus niet ‘vragen naar de bekende weg’. Overigens is ook hier (wederom) de belangrijkste les die ik heb onthouden vanuit mijn opleiding interviewtechnieken: luisteren! Als je goed luistert, volgen de vragen vanzelf.
Answer all the questions. Question all the answers – Laurie Gray, author of Maybe I Will

Fabienne de Vries
Presentatiecoach Dr. Pitch, radiopresentatrice New Business Radio en GoodLife Radio, voice-over

De week van Fabienne de Vries

Presentatiecoach, radiopresentator, voice-over
2021 - week 09