Niels Buningh
Managing Partner VIXY
2017 - week 23

Niches

Onze echo stond gisteren gepland en theekransjes met poppen it is! Zo’n 20 weken echo is blijkbaar best wel een ding. Het is een soort Cito-toets voor de ongeborene.

Na het invullen van een vrij strenge vragenlijst, mag ze door naar de volgende ronde. Onze dochter is helemaal gezond! Deze eerste weken gingen vooral voor mij erg soepel. Ik heb nergens last van gehad en goed geslapen. Ik hoop dan ook dat de komende 20 weken weer net zo zullen zijn.

Ik ben benieuwd hoe tech savvy onze dochter zal zijn en hoe zij over een tijdje tv en video zal gaan ervaren. Zoals vaak met nieuwe technologie, zijn het de jongere gebruikers die de early adopters zijn en die we goed in de gaten moeten houden. Zo volgt de jeugd van nu vooral de vloggers en zijn de millennials, zoals ik, het grootste deel van de gebruikers van subscriptie video on demand (SVOD) diensten als Netflix.

Ons online videoplatform wordt door corporates vaak als e-learning of videomarketing platform gebruikt. Maar een ander heel belangrijk segment zijn deze video on demand diensten. Wekelijks voer ik verschillende gesprekken met partijen die willen starten met een eigen platform.

Videoplatforms waar ik heel sterk in geloof, bedienen een hele duidelijke niche. Netflix bestaat namelijk al, je beschikt waarschijnlijk niet over hetzelfde budget, dus met iets algemeens is het moeilijk om nu als nieuwkomer de markt te betreden. Je niche moet wel groot genoeg zijn en je moet beschikken over degelijk marketingbudget.

Onze meest succesvolle klanten opereren ook internationaal. Op dit moment werken wij voor verschillende grote yoga -, fitness – en arthouse/filmhuis platforms. Hiervan bedient één yoga platform abonnees in meer dan 150 verschillende landen. Zo groot kan een niche dus zijn!

Vanavond heb ik met een aantal goede vrienden een hapje en borrel in de stad gepland staan. Ik wilde eigenlijk gaan sporten, maar je weet hoe dat gaat. Werk ze vandaag!

Niels Buningh
Managing Partner VIXY Online Video Platform

De week van Niels Buningh

Managing Partner VIXY
2017 - week 23