Niels Buningh
Managing Partner VIXY
2017 - week 23

Concertgebouworkest

Vandaag ga ik met de fiets op pad. Ik heb alleen afspraken in Amsterdam gepland staan en dan gaat er voor mij niets boven een tocht door de stad en over de grachten. Vandaag fiets ik eerst naar het Museumplein. Ik heb daar een afspraak met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het Concertgebouworkest is zo’n partij waar je in eerste instantie niet direct aan denkt als voorloper op het gebied van online video. Hoewel het geen partij is met doorgewinterde videomakers, is het wel een organisatie die scherp naar het eigen businessmodel kijkt en slim nadenkt over de toekomstbestendigheid hiervan.

Over twee weken is het zover. Een mooi moment, want dan gaat het video on demand platform van het Koninklijk Concertgebouworkest live. Een innovatief platform waar wij met mediabureau Zicht Online aan hebben mogen werken. Via het videokanaal kunnen straks de mooiste registraties van het Concertgebouworkest online bekeken worden.

Tijdens de meeting deze ochtend bespreken we de belangrijkste zaken in aanloop naar de lancering. VIXY is hierbij verantwoordelijk voor het optimaal opslaan en uitleveren van alle videocontent. Ook zorgen wij ervoor dat de concerten straks door geregistreerde gebruikers kunnen worden bekeken.

Het is mooi om te zien hoe op het eerste oog traditionele organisaties bezig zijn met innoveren op online videoterrein. Online video werd nog niet zo lang geleden vooral gezien als een alternatief voor de jongere consument of voor mensen die graag naar korte dansende honden- of kattenfilmpjes kijken. Nu omarmen consumenten premium online videodiensten en nemen ze steeds vaker een abonnement op kwalitatieve video on demand (SVOD). Daarover morgen meer.

Vanmiddag fiets ik door naar het OLVG, want dan is het zover. Dan ga ik met mijn vriendin op pad voor de 20 weken echo. Het belangrijkste is natuurlijk dat het kindje helemaal gezond is, maar vanmiddag wordt ook duidelijk hoe mijn weekenden er in de toekomst ongeveer uit gaan zien.

Host ik met een hele poppenverzameling in plaats van video’s straks theekransjes of zit ik als echte voetballiefhebber via een live stream mee te kijken met prachtig kluitjesvoetbal? I’ll keep you posted!

Niels Buningh
Managing Partner VIXY Online Video Platform

De week van Niels Buningh

Managing Partner VIXY
2017 - week 23