Niels Buningh
Managing Partner VIXY
2017 - week 23

Echo

Een beetje kunnen genieten van het extra dagje weekend? Ik ben dit weekend voor het eerst naar een oefeninterland van het Nederlandse elftal geweest. Normaal neem ik hier niet zo snel de moeite voor. Maar tegenwoordig is het niet zo makkelijk om als Ajacied live in de Kuip aanwezig te zijn.

Wanneer je er wel zit, is het weer niet zo verstandig om daar uitbundig een mooi Ajax-doelpunt te vieren. Ik liet daarom dit weekend de mogelijkheid niet aan me voorbij gaan om de jongens fanatiek en luidkeels toe te juichen. Veltman en Klaassen stelden me zondag niet teleur. En ik hen ook niet.

Om mijn bijdrage aan deze rubriek iets meer context te geven, zal ik in een notendop vertellen wat wij doen: VIXY is een videosoftwarebedrijf, ooit opgericht door Joost, Thijs en mijzelf. We hebben een online videoplatform ontwikkeld, waarmee we uitgevers en eigenaren van videocontent ondersteunen in hun videostrategie.

We hosten en streamen videocontent en denken mee over het verdienmodel. Vervolgens zorgen wij ervoor dat onze software helpt deze doelen te bereiken. Inmiddels bedienen we zo’n 100 verschillende klanten en merken. In 2016 werd NEP mede-eigenaar van VIXY en verhuisden wij naar het Media Park.

Gebruikelijk staat mijn week volgepland met klantafspraken, hen faciliteren in online video proposities, het onderhouden van een druk sociaal leven en het pendelen tussen Amsterdam en Hilversum. Deze week staat ook de 20 weken echo met mijn vriendin op de planning. Het zal dus geen doorsnee week worden, maar één met veel leuke en bijzondere momenten.

Vanmiddag wordt leuk. Dan hebben we een roadmap bespreking met het hele development team. Deze maand start namelijk onze nieuwste aanwinst Michiel, een ervaren developer die ons goed kan helpen bij de verdere ontwikkeling van ons platform. Het is belangrijk dat alle neuzen de juiste kant op staan en daar helpen dit soort dagen bij. Vaak sluiten we die dan ook af met een hapje en een borrel, een goed begin van de week dus. Het wordt een drukke week, maar ik heb er zin in!

Niels Buningh
Managing Partner VIXY Online Video Platform

De week van Niels Buningh

Managing Partner VIXY
2017 - week 23