Maarten Bom
Head of Legal NEP The Netherlands
2024 - week 25

Never a dull moment

De Olympische Spelen. Parijs lijkt al een heel eind klaar te zijn. Ik was er afgelopen weekend met mijn gezin. De Olympische ringen hangen in de Eiffeltoren, de tribunes van het Beach Volleybal zijn opgebouwd, parkjes zijn opgeofferd voor delen van het olympisch dorp, en op de ring rond Parijs zijn rijbanen gemarkeerd met ‘Paris 2024’ waar vanaf 1 juli alleen ‘authorized vehicles’ overheen mogen.

Het is indrukwekkend om de enorme impact van dit sportieve festijn op de infrastructuur van de stad te zien. Het kent lofbetuigingen van de vele voorstanders, maar zoals met elk event, ook een klaagzang van tegenstanders. Het behoeft weinig fantasie dat hier de nodige juridische uitdagingen bij komen kijken.

Op kleinere schaal ben ik hier op dagelijkse basis ook mee bezig. Mijn naam is Maarten Bom en ik ben de Head of Legal van NEP The Netherlands. Wij zitten op het Media Park en zijn onderdeel van NEP Group, de mondiale marktleider in broadcast- en mediaservices. Wij verzorgen de camera’s, de mensen, de studio’s en de techniek zodat u thuis op de bank onbezorgd kunt genieten van tv-programma’s, sport, live events, streaming en zo meer en dat alles in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit, zoals de Olympische Spelen. Voor mij als jurist bij NEP betekent dit ‘never a dull moment’ en daar probeer ik jullie deze week in mee te nemen.

Zo ben ik op dit moment bezig met het opzetten van een borrel voor juristen in de mediabranche. NEP is niet de enige stakeholder in het medialandschap en door de onderlinge banden aan te halen maken we de drempels kleiner om elkaar op te zoeken en problemen op te lossen. Dus mocht je als jurist actief zijn in de mediabranche, en heb je zin om komende donderdag, 20 juni, om 17 uur een borrel te drinken in de Beach Hub op het Media Park, laat het me weten!

En dan alvast een spoiler voor morgen. Ik ga het hebben over AI en Immersive Experiences. Benieuwd of jij er al mee aan de slag bent? Zelf had ik een uitdaging voor onze NEP EK Poule. Over wielrennen kan ik meer dan voldoende vertellen, maar van voetbal weet ik helaas heel weinig. Tijd dus voor een testcase met een prompt… Benieuwd naar de tussenstand? Lees morgen verder.

Maarten Bom

Maarten Bom is Head of Legal van NEP The Netherlands, verantwoordelijk voor juridische zaken

De week van Maarten Bom

Head of Legal NEP The Netherlands
2024 - week 25