Maarten Bom
Head of Legal NEP The Netherlands
2024 - week 25

De drukte van de zomerstop

Nadat ik eerder in de column aangaf dat AI niet persé sterk is in het voorspellen van de EK Poule, kreeg ik van verschillende mensen terug dat hun voorspellingen zonder AI niet veel beter waren. Lol! Ondertussen ben ik weer meer dan 30 plaatsen gestegen, van 116 naar 84 (van de 166). Dus zo zie je maar, AI niet te snel afschrijven.

Terwijl de regen onuitputtelijk op ons neerdaalt, komt de zomervakantie langzaam dichterbij en dat betekent doorgaans dat er veel wijzigingen in de TV-programmering op stapel staan. Sommige programma’s stoppen, andere komen terug na de zomer, en het is de tijd dat nieuwe programma’s en initiatieven verder uitgewerkt worden.

Als facilitair bedrijf en groot aanbieder van studio’s op het Media Park en daarbuiten, betekent dat voor ons een drukke tijd in het toewijzen van studio’s voor de opnames van al deze programma’s. Dat is een complexe puzzel over vierkante meters en soort ruimtes die elke klant nodig denkt te hebben, denk aan redactie- en productieruimtes.

En dan hebben we het nog niet over de diverse wensen die beide kanten van de tafel hebben. Zo is het voor ons van belang om onze diensten aan de studio’s gekoppeld te hebben. Andersom kan een klant bijvoorbeeld specifieke wensen hebben omtrent beveiliging van de studio. Ook moet de studio schoongemaakt, verlicht, verwarmd en gekoeld worden, is er een studiochef aanwezig om de veiligheid van de producties te borgen en willen we personeel en bezoek graag iets te eten en drinken aanbieden. Een bonte verzameling aan servicekosten die deels voorgeschreven worden door onze verhuurder en die we deels zelf in kunnen vullen met onze klanten.

Overigens werd ik gister weer aangenaam verrast over wat een goede onderlinge relatie tussen bedrijfsjuristen doet in de uitonderhandeling van contractuele voorwaarden. Dat sterkt me in het initiatief van de zomerborrel die vanavond plaats gaat vinden en waar we met een mooi aantal bedrijfsjuristen uit de media de onderlinge banden aan kunnen halen. En als ik dan naar de weersvoorspelling kijk, kan dat zomaar een heel mooi en hopelijk zonnig avondje gaan worden.

Tot morgen voor de laatste column van De Week Van Maarten!

Maarten Bom

Maarten Bom is Head of Legal van NEP The Netherlands, verantwoordelijk voor juridische zaken

De week van Maarten Bom

Head of Legal NEP The Netherlands
2024 - week 25