Menno Hidajattoellah
MD THEMA Northern Europe
2022 - week 04

Multicultiman

Bonjour lezers van BM De Week Van,
Donderdag is voor ons de dag van de multiculturele televisie. Zoals je misschien nog niet weet, zijn wij met de THEMA-tak van Canal+ de absolute marktleider op het gebied van multiculturele televisie(pakketten).

In Noorwegen distribueren wij bijvoorbeeld Afrikaanse televisie, in Frankrijk onder andere Afrikaanse, Russische en Turkse pakketten, in België Turkse en Afrikaanse pakketten en in Nederland Turkse pakketten (samen met Ziggo, KPN en DeltaFiber Caiway) en Marokkaanse, Spaanse en Turkse televisiezenders via vele partners.

Deze week zijn we bezig hoe we in Duitsland, waar we al Franse, Russische en Arabische content leveren, vooral dat laatste verder kunnen uitbouwen. Juist nu het aantal Arabisch-sprekenden in Duitsland in de komende jaren verder toeneemt, zal de vraag naar verschillende soorten Arabische content groter worden. Wij voorzien daar natuurlijk graag in!

Ook staat vandaag een intern overleg op de agenda met mijn internationale collega’s uit Miami, Madrid, Parijs, Moskou, Singapore en Montreal over nieuwe programmarechten. Zoals vaker komen we tot de conclusie dat waar ter wereld je ook bent, iedereen eigenlijk dezelfde soort programma’s wil kijken…

‘Ook al is ieders achtergrond verschillend, uiteindelijk zijn de echte verschillen maar heel erg klein.’ (Multicultiman, 2022)

Menno Hidajattoellah
MD THEMA Northern Europe, a Canal+ company

De week van Menno Hidajattoellah

MD THEMA Northern Europe
2022 - week 04