Menno Hidajattoellah
MD THEMA Northern Europe
2022 - week 04

Distributieman

Bonjour lezer van BM De Week Van,

De komende week mag ik je meenemen in een deel van wat mij dagelijks bezighoudt. Sinds 2017 ben ik naast andere dingen, MD van THEMA Northern Europe, onderdeel van de Canal+ Group. Ik woon samen met Liselot, Melle en Silke in het centrum van Amsterdam (where else…).

Mijn maandag begin ik als het kan in de sportschool. Lekker fris aan de week beginnen enzo. Met f***ing pijn in m’n voet kom ik om half 10 aan bij ons bijna helemaal lege kantoor in de Weesperstraat. Leuk dat de sportschool weer open is. Mijn voet ligt dat nu ook. Finance overleg gaat me gemakkelijker af. Mijn collega Marloes maakt me duidelijk dat we er als bedrijf gelukkig beter voor staan dan mijn voet.

Als lunch heb ik soep en contact met potentiële partners voor een audio-streamingplatform voor jongeren. Ontzettend leuk om te zien hoe ondanks Covid er razend enthousiaste mensen aan dit product werken. Eens kijken of er misschien een manier te bedenken is waarop ze geholpen kunnen worden in groei.

’s Middags overleg met het Euronews distributieteam in Parijs over de distributiestrategie van de zender in Scandinavië. In Nederland is Euronews bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, CanalDigitaal en alle anderen in het basispakket te zien, maar in Zweden is dat bij de twee grootste distributiepartijen nog niet het geval. Dat moeten we dit jaar maar eens veranderen. Gelijk, op verzoek van een Italiaanse en een Fransman, geprobeerd iets uit te leggen over het Nederlandse medianieuws dat doorsijpelt naar het buitenland. Ik ben toch meer een distributieman.

Menno Hidajattoellah
MD THEMA Northern Europe, a Canal+ company

De week van Menno Hidajattoellah

MD THEMA Northern Europe
2022 - week 04