Eppo van Nispen tot Sevenaer
Algemeen directeur Beeld en Geluid
2021 - week 40

Kan niet bestaat niet

Of ik een week lang een column wil schrijven voor de site van dit wonderlijke blad, het magazine dat ieder helpt op te stomen in de wereld van de brede uitzendmedia. De vraag is niet zonder reden, want Dutch Media Week 2021 is begonnen. En die organiseren wij.

Samen met meer dan tachtig partners, dat wel. Een onmetelijke hoeveelheid talkshows, events en bijeenkomsten zullen deze week de kwaliteit en kracht van onze industrie laten zien. Dat begon afgelopen weekend met een geweldig college tv-maken in kader van zeventig jaar televisie. Gegeven door twee absolute tv-hoogleraren en kunstenaars, Bob Rooyens en Roland de Groot.

Het onderwerp was ‘Kan niet bestaat niet’. De twee uur die volgden, waren een feest voor het oog en zeker ook voor het oor. Dat laatste vooral door de achtergrondverhalen die de beelden, uit eigen werk, begeleidden. Een kijkje door de talentvolle ogen van mannen die eerder dan wie ook zagen wat televisie maken was in die beginjaren.

De mooiste decors en waanzinnige shots, met een soms onnavolgbare maar fantastische regie. Experimenteren was het devies. Dat leidde tot unieke programma’s zoals Moef Ga Ga, De 1-2-3 show, het eerste Eurovisiesongfestival met bewegend decor. Vele prachtige programma’s passeerden de Rooyens-De Grootrevue. Kunst in alle opzichten.

Wel in een tijd dat dat ook mogelijk was. Die tijd lijkt verdwenen, was het idee die middag. Ik weet het niet. Experimenteren en uitproberen is nog steeds het devies om tot het beste tv-programma te komen. Alle software en kunstmatige intelligentie ten spijt. Daarnaast is talent voor het zien van dingen die anderen niet zien onontbeerlijk, waarbij de ‘Kan niet bestaat niet-mentaliteit’ van Bob Rooyens en Roland de Groot er voor zorgt dat dat talent naar boven komt drijven.

In deze Dutch Media Week zal blijken dat we in Nederland over de grootste talenten op gebied van media beschikken. Ik heb zin in die week. Kan niet bestaat niet.

Eppo van Nispen tot Sevenaer
Algemeen directeur Beeld en Geluid

De week van Eppo van Nispen tot Sevenaer

Algemeen directeur Beeld en Geluid
2021 - week 40