Dunja Engelbracht
2017 - week 45

Hello Beautiful!

“Hello Beautiful! So wonderful to hear from you and so looking forward to seeing you again my love!” Nee, dit is geen appje van mijn buitenlandse geliefde (die heb ik namelijk niet). Wel van Randy Fenoli, de grote liefde van bijna iedere vrouw!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik bij Discovery Networks kwam werken, nog nooit een hele aflevering van Say Yes To The Dress had gezien. Als ik ga trouwen, hou ik het simpel met een klein gezelschap en hijs ik mij zeker niet in een opzichtige jurk. Waarom al die vrouwen dan ook zo hysterisch waren van dit programma en het de ultieme guilty pleasure vonden, daar begreep ik dan ook niks van. Je raadt het vast: daar ben ik inmiddels van teruggekomen.

De eerste keer dat ik Randy Fenoli ontmoette, was een paar jaar geleden toen hij in Nederland was voor een event en ik de dag ervoor een persdag organiseerde in een bruidszaak. Toen de deur openging en hij me begroette met ‘Hello Beautiful’ voelde ik toch een soort van vlinders in mijn buik. De bruidsjurkengoeroe van Amerika maakte zijn entree en was van begin tot eind een feest om mee te werken. Nog nooit had ik zo’n professioneel talent mogen begeleiden: enthousiast en boeiend vertelde hij keer op keer zijn persoonlijke verhaal, had totaal geen sterallures en was voor alles dankbaar. En zijn passie voor het vak was ongekend. Ik was fan.

De weekenden daarna keek ik niets liever dan een marathon van SYTTD. Een (schoon)moeder met een iets te duidelijke mening, de bruid met al haar onzekerheden en de vreugde als eenmaal dé jurk is gevonden. Gelukkig besloten we bij TLC al gauw dat er een Nederlandse variant moest komen van één van onze best bekeken programma’s.

Inmiddels hebben we al twee seizoenen gemaakt en mocht ik telkens met Randy op pad. Afgelopen april waren we in Antwerpen, waar Randy tijdens een high tea de Vlaamse pers te woord stond en alle vrouwen stuk voor stuk begroette met “Hello Beautiful!” en de man in het gezelschap enthousiast verwelkomde met “Hello Handsome!”. Hij pakt je in waar je bijstaat. Eeuwig charmant. En ik was stiekem een beetje jaloers, want de begroeting inclusief compliment was niet alleen voor mij bedoeld…

Nu zijn we alweer plannen aan het maken voor zijn volgende bezoek aan Nederland. In januari komt hij namelijk voor een speciaal bruidsevent. Er zijn heel veel vrouwen die Randy willen ontmoeten en hij is een grote inspiratiebron voor velen. Het is dat ik cameraschuw ben en juist een baan voor achter de camera’s heb gekozen, anders had ik het wel geweten.

Dan had ik mezelf opgegeven voor een volgend seizoen. Want ook al hebben mijn vriend en ik geen haast om te trouwen, ik ben toch al vijf jaar verloofd en wie wil niet kunnen zeggen dat ze haar trouwjurk samen met Mr. Say Yes To The Dress himself heeft uitgezocht?

Dunja Engelbracht
Press & Communications Executive Discovery, TLC & ID Benelux