Suus Ruis
Journalist, auteur, scenarioschrijver en RTV-kenner
2021 - week 46

Episodus Interruptus

Ik ben een seriejunk en heb elk mogelijk abonnement wat er is: Netflix, Videoland, Prime, NPO Start, Apple TV, Disney+…

Ik kijk altijd van alles door elkaar – misschien is mijn sterrenbeeld (Tweelingen hebben in de regel geen bijster lange aandachtspanne) daar debet aan – en stop vaak abrupt als ik een serie niet leuk vind. Mijn vrije uren zijn schaars en het leven is te kort voor stomme series.

De laatste twee weken ben ik onder meer gestopt met Riverdale, The King’s Affection en de Mexicaanse serie La Venganza de las Juanas. Ik vond de trailer van die laatste wel lekker niks-aan-de-hand-voor-een-ontspannen-avondje, maar eenmaal begonnen, bleek het een soort telenovella die het niveau van The Bold & the Beautiful niet ontsteeg.

Ik besluit in dat soort gevallen middenin een aflevering dat ik het wel mooi geweest vind, om á la minute iets anders te gaan kijken. En dat is meteen een van de slechtere eigenschappen die ik bezit: ook bij series die ik wél te pruimen vind, stop ik vaak halverwege om de volgende dag verder te kijken. Tja, ik ben denk ik gewoon een beetje een klein kind: als ik iets wil (bijvoorbeeld slapen), wil ik het nú.

Misschien is dat meteen een reden dat ik het liefste in mijn eentje series kijk. Want niet alleen heb ik nog nooit iemand ontmoet die net zo rigoureus als ik de tv uitknalt als de content niet gewaardeerd wordt of het gewoon tijd is voor iets anders/ nachtrust, als die persoon al zou bestaan, moet ik natuurlijk net iemand treffen die dat op precies hetzelfde moment zou doen.

Suus Ruis
Journalist, auteur, scenarioschrijver en RTV-kenner

Foto: Mark Uyl

De week van Suus Ruis

Journalist, auteur, scenarioschrijver en RTV-kenner
2021 - week 46