Helmut Ramak
Head of Marketing/Business Development bij ODMedia
2021 - week 05

Energie

Goedemorgen, lekker weekend gehad? Zeg Helmut, is het niet leuk als jij een keertje wat schrijft voor BM? Ja, zeker leuk om te mogen doen, gooi ik gelijk in de reply. Je spreekt de week af en voelt toch dat je onderdeel bent van een traditie die al sinds 2013 getrouw wordt gevuld met verhalen, ervaringen of motiverende stukken. Met een aantal grote namen die ik bewonder in hun aanpak of ondernemerschap. Slik!

Dus daar gaat ie. Ik heb sinds 9 januari een kleintje erbij. Een zoon die we Bruce hebben mogen noemen. Maandje te vroeg geboren, dus toch een beetje hectisch en schakelen. Met zijn twee zussen van 6 en 3 heeft hij gelijk twee moeders erbij die om hem heen lopen te dartelen en alles (nu nog) leuk en verbazingwekkend vinden.
Dat vind ik het mooie aan het brein van kinderen, dat nog ongefilterd alles binnenkrijgt, verbindt en vertaalt naar hun eigen belevingswereld. Met soms verbazende, vertederende of zelfs inspirerende opmerkingen en bevindingen. Supergaaf. Als ze straks pubers zijn, denk ik dat ik daar wel gillend van terugkom en terugdenk aan toen ze jonger waren.

Back to business. De laptop staat in mijn home office, van origine ons berghok en nu mijn bruisende kantoor. Skype is onze manier van contact houden met elkaar, het team en ODMedia in zijn algemeenheid. Emoji’s schieten door het scherm en het weekend is tegenwoordig toch vaak hetzelfde bij de meesten. Sinds maart vorig jaar is het vaste prik.
Zelf begin ik eigenlijk mijn week altijd met het checken van de metrics van een aantal projecten dat ik met verschillende teams heb mogen bedenken, mag beheren, leiden of uitvoeren. Daar krijg ik of gelijk energie van, of juist de drang om dingen op te lossen als je ziet dat er toch een drop is of een strategie of marketingcampagne die niet optimaal werkt.

Zo ook nu, een project dat we vorige week geplaatst hebben binnen een internationaal platform gaat lopen. Leuk! De content partner updaten met de eerste positieve resultaten en daarin dan doorpakken naar de toekomst toe. Heel eerlijk, ik vind het een enorme gave gedachte dat een consument ergens in de wereld zit te kijken naar iets wat wij als ODMedia als aggregatie of als tech services hebben begeleid.
Ik ga vandaag mijn dochters buiten de deur horen spelen op de zolder. Elisa (6) en Sarah (3) gaan mij vragen: ‘Papa mogen we boven spelen? Zit je in een meeting?’ Vertederend, maar ook een nieuwe tijd waarin je meer met een headset op je hoofd zit dan je gewend was, maar wel fijn met verschillende teams gelijktijdig effectief te kunnen communiceren. Het nieuwe normaal.

De kop is eraf, het begin van de week. Zin in en ik wens de lezer ook een goede week!

Helmut Ramak
Head of Marketing / Business Development ODMedia

De week van Helmut Ramak

Head of Marketing/Business Development bij ODMedia
2021 - week 05