Helen Meijer
Manager Educatie Beeld & Geluid
2022 - week 36

Best bewaard geheim

Wat een onwijs leuke week heb ik voor de boeg! Vandaag leid ik een workshop over Leven Lang Leren mét en óver Media. Leren? Bij Beeld & Geluid? Jazeker! Het archiefmateriaal leent zich niet alleen uitstekend voor makers, maar ook voor educatie. En precies daarover geef ik in deze rubriek deze week een kijkje achter de schermen. Dat kan ook niet anders, als je Manager Educatie bij Beeld & Geluid bent.

Het best bewaarde geheim van Beeld & Geluid is zonder twijfel de portal beeldengeluidopschool.nl, het mediaplatform met een digitale onderwijscollectie. Een unieke collectie met relevant én gratis video- en audiomateriaal, speciaal geselecteerd voor het onderwijs. De content is reclamevrij en actueel.

Leerkrachten kunnen uit meer dan honderdduizend fragmenten putten om hun lessen leuker en beter te maken. Beeld & Geluid werkt hiervoor samen met docenten, studenten, programmamakers, scholen en omroepen. Met speciale fragmentenlijsten, lesplannen, dossiers en luisterlijsten.

Benieuwd naar de top 3 van dit moment? Deze content is populair en actueel:
Kruispunt: Help, de buurt wordt hip! – Meest bekeken programma
Ruimte voor de rivier – Meest bekeken dossier
Tegenlicht – Net nieuw toegevoegd aan de onderwijscollectie

Maar dat is niet alles. Precies over een maand, op 5 oktober, reikt beeldengeluidopschool.nl voor de tweede keer de Media & Onderwijs Prijs uit. Dé prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Welke les waarin media zijn gebruikt hoort dit jaar op ons podium thuis? Nomineren kan nog tot 18 september. Zo zorgen we er samen voor, dat het mooiste materiaal van mediamakers een nieuwe generatie inspireert.

Helen Meijer
Manager Educatie Beeld & Geluid

De week van Helen Meijer

Manager Educatie Beeld & Geluid
2022 - week 36