René van Altena
2018 - week 17

Het is hier nooit rustig…

Zoals voor iedereen, is het ook voor mij weer maandag. Het welbekende maandagochtendgevoel ken ik niet, hoort wellicht ook niet helemaal bij mijn functie. Het werk is nooit klaar en stopt dus ook niet. Onlangs had ik een goede relatie van ons aan de lijn en ik stelde hem één van de meest voor de hand liggende vragen: is het druk? Het antwoord was doordacht en overtuigend zoals ik hem kende: ‘Het is hier nooit rustig, dus dat woord heb ik uit mijn woordenboek verbannen.’

Vandaag staan de laatste beoordelingsgesprekken gepland, het jaarlijkse formele contactmoment met de mensen in onze operatie. Hoewel van belang, toch ook altijd prettig als deze periode weer voorbij is en het formele weer plaatsmaakt voor het menselijke.

Onlangs was weer de jaarlijkse licht-, geluid- en videobeurs in Frankfurt. Dat betekent voor Chain ieder jaar weer veel nieuwe investeringen en dus staat voor deze middag ook een opleidingssessie met de nieuwste lichttafels op het programma. Hoewel ik zelf geen technische achtergrond heb in licht, is het mooi om bij deze sessies te zien hoe onze jonge operators en doorgewinterde belichters elkaar op sleeptouw nemen met deze nieuwe apparatuur.

Na mijn administratieve verplichtingen te hebben verwerkt, zit deze dag er voor het kantoor weer op. Daarna snel naar huis om nog even tijd met de kinderen door te brengen voor ze naar bed gaan.

René van Altena
Manager Operations Chain