Marc Adriani
Interimmanager en podcastmaker
2022 - week 35

Appie

De meest gestelde vraag na mijn vertrek bij Talpa Network is: “Je bent zeker wel heel blij dat je daar weg bent?” Mijn antwoord is dan: “Nee.” Verbaasd word ik dan aangekeken.

De vragensteller doelt natuurlijk op The Voice of Holland crisis. Dat is toch mooi, om te roepen dat je daar niet meer bij wilt horen? Een ander deel van de vragenstellers haalt tegenwoordig ook de frequentieveiling erbij. “Talpa raakt hoe dan ook één of twee frequenties kwijt, wees blij dat je daar weg bent.”
Het is alsof ik een beetje getroost moet worden en munitie krijg aangereikt. Gelukkig heb ik de argumenten om mijn vertrek te relativeren niet nodig. De 3,5 jaar Talpa had ik echt niet willen missen, maar mijn nieuwe leven zeker ook niet.
Zo heb ik de relatieve rust nuttig gebruikt om twee verhalende podcasts te maken. Dat voelt een beetje als een sabbatical. Letterlijk heb ik mijn oude Sennheiser-microfoon die ik vroeger voor mijn reportages gebruikte voor de TROS van zolder gehaald. Na jarenlang vergaderen, reorganiseren, fuseren, lobbyen en onderhandelen, is het heerlijk om een periode te besteden waar werken in de media eigenlijk allemaal om draait: het vertellen van een verhaal. 

Mijn laatste podcast heet trouwens Appie. Afgelopen zaterdag kwam deze uit bij DPG. Het gaat over de gruwelijkste overval van een Albert Heijn-supermarkt door een zekere Appie A. Hij schoot twee vakkenvullers dood en verwondde een andere Albert Heijn-medewerker dusdanig, dat hij een handicap voor de rest van zijn leven heeft.
Na de gesprekken met de nabestaanden is duidelijk dat zij troost en iets om de pijn te verzachten verdienen, niet ik. Oordeel zelf maar, de podcast Appie vind je nu op Spotify of op ad.nl/podcast. Zo begin je deze week met een spannend waargebeurd verhaal.

Marc Adriani
Interimmanager en maker van de crime-podcast Appie 

De week van Marc Adriani

Interimmanager en podcastmaker
2022 - week 35