3.567.000 kijkers voor finale Wie is de Mol?
zondag 25 oktober 2020

3.567.000 kijkers voor finale Wie is de Mol?

De winnaar van Wie is de Mol? en ‘de Mol’ zijn zaterdagavond bekendgemaakt in de laatste uitzending van het jubileumseizoen van het AVROTROS-programma.

Presentator Rik van de Westelaken onthulde dat Jeroen Kijk in de Vegte de Mol van dit seizoen is. Nikkie de Jager is de winnaar, Tygo Gernandt heeft de finale verloren. De opnames van het jubileumseizoen vonden plaats in Toscane, voor de coronacrisis.

Wie is de Mol? behaalde zaterdag 3.567.000 kijkers, marktaandeel 47,3 procent, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee is een record gevestigd. Tot dusver was de finale van het twintigste seizoen, uitgezonden op 14 maart 2020, met 3.540.000 kijkers de best bekeken uitzending.

Nikkie de Jager ontmaskerde Jeroen Kijk in de Vegte als de Mol en gaat met maar liefst 12.580 euro naar huis. De Jager houdt het geld echter niet zelf, maar doneert het aan het KWF Kankerbestrijding. De YouTube-ster verloor in 2018 haar broertje aan een zeldzame vorm van kanker.

De finale werd voor het eerst in jaren niet live uitgezonden. Ook was er vanwege de coronacrisis geen publiek aanwezig bij de uitzending waarin de Mol werd onthuld. “Het is erg jammer, maar we wilden een veilige en verantwoordelijke aflevering maken”, aldus een woordvoerder van AVROTROS.

Het volgende seizoen van Wie is de Mol? gaat op 2 januari 2021 van start en is volgens nog niet bevestigde bronnen opgenomen in Tsjechië.

Bron: BM
Foto: AVROTROS

Bericht delen