The Voice-slachtoffers accepteren excuses ITV niet en willen dat directie aftreedt
woensdag 29 maart 2023

The Voice-slachtoffers accepteren excuses ITV niet en willen dat directie aftreedt

De slachtoffers van het wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland willen dat het verantwoordelijke Nederlandse managementteam van producent ITV aftreedt na het woensdag verschenen rapport over de misstanden bij het programma.

Dat laat advocaat Sébas Diekstra namens zijn cliënten weten aan persbureau ANP. Advocatenkantoor Van Doorne, dat de opdracht kreeg het onderzoek uit te voeren, concludeerde dat er meerdere gevallen van “ongepast gedrag” hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niets is gedaan met meldingen daarover.

In het rapport staat dat zaken van vier oud-medewerkers zijn doorgegeven aan meerdere leidinggevenden en dat er een mondelinge waarschuwing is gegeven. Maar Van Doorne concludeert dat er verder niets met die meldingen is gedaan.

De slachtoffers hebben “geen goed woord over” voor hoe ITV met de situatie is omgegaan, zegt Diekstra. “Het minimale dat zij hadden mogen verwachten is niet gebeurd. Zij zijn niet benaderd met de vraag of zij hulp of bijstand wensten. Zij zijn niet op de hoogte gehouden over ontwikkelingen in het onderzoek. Zij zijn volledig in de steek gelaten. Ook dat alleen al rechtvaardigt volgens cliënten het aftreden van de verantwoordelijke directie.”

De excuses van ITV worden door een aantal cliënten van Diekstra niet aanvaard. “Dit omdat de verschillende hoofdpersonen rondom The Voice of Holland, die kennis hadden van de eerdere meldingen, volledig buiten schot blijven.”

“Voor cliënten is dit laatste onverteerbaar, omdat andere vrouwen een hoop leed bespaard had kunnen blijven als bij een eerste melding direct adequaat was ingegrepen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen