RTL wil in gesprek met Temptation Island-deelnemers met mentale klachten
dinsdag 5 september 2023

RTL wil in gesprek met Temptation Island-deelnemers met mentale klachten

RTL en producent SimpelZodiak hebben bij advocaat Sébas Diekstra aangegeven graag in gesprek te gaan met voormalige deelnemers van Temptation Island die mentale klachten overhielden aan het programma. Maandag meldde een vijfde persoon zich bij Diekstra.

RTL en SimpelZodiak “staan altijd open voor gesprekken met (oud-)deelnemers van onze programma’s”, laat een woordvoerder weten.

Bij Diekstra hebben zich vijf oud-deelnemers van Temptation Island gemeld die psychische klachten hebben overgehouden aan de opnames van het programma. Twee oud-deelnemers deden zaterdag hun verhaal in het AD.

Een van de twee deelnemers ondernam naar eigen zeggen twee zelfmoordpogingen als gevolg van de psychische klachten die voortkwamen uit het programma. De twee kregen een financiële compensatie van 30.000 euro, maar overwegen toch juridische stappen tegen RTL omdat ze denken dat er niks verandert voor nieuwe deelnemers aan realityshows.

Oud-deelnemers staan ook open voor gesprek
Diekstra bevestigt maandagavond dat RTL aanbiedt om in gesprek te treden met de drie nieuwe oud-kandidaten. “Uiteraard staan cliënten ervoor open om eerst in gesprek te gaan”, zegt hij.

De advocaat gaf eerder al aan met de voormalige kandidaten in gesprek te gaan om te kijken of en welke juridische stappen er genomen moeten worden.

RTL en SimpelZodiak zeggen inhoudelijk niet op de kwestie in te willen gaan. “Wij staan vanzelfsprekend voor respectvol samenwerken”, zegt de woordvoerder namens de twee mediabedrijven. “En als partijen er echt niet uitkomen, is er altijd nog het onafhankelijke meldpunt Mores, waar deelnemers altijd terechtkunnen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen