Opvolger HBO Max gaat vanwege Omroep MAX niet MAX heten in de Benelux
zondag 8 oktober 2023

Opvolger HBO Max gaat vanwege Omroep MAX niet MAX heten in de Benelux

De nieuwe Amerikaanse streamingdienst MAX, die in 2024 naar Nederland komt, gaat in de Benelux HBO Max heten. Dit besluit volgt op gesprekken tussen moederbedrijf Warner Bros. Discovery en Omroep MAX, die in de Benelux de rechten op de naam MAX heeft.

Omroep MAX overwoog juridische stappen te nemen als MAX de naam in Nederland zou gebruiken. De Benelux is het enige gebied waar de Amerikaanse streamingdienst een andere naam krijgt.

MAX is een samenvoeging van de nu al bestaande streamingsdiensten HBO Max en discovery+. Op de streamingdienst zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van studio Warner Bros. en veel programma’s van Discovery Channel en Food Network.

“Onlangs hebben onze juristen en ik met HBO Max deze zaak besproken”, laat omroepbaas Jan Slagter desgevraagd aan persbureau ANP weten. “Wij hebben uiteengezet dat ons merk MAX en onze naamsbekendheid voor ons van groot belang zijn. Naar aanleiding van dat overleg heeft HBO Max ons laten weten in de Benelux niet enkel onze naam MAX te gebruiken voor de streamingdienst.”

Dit beaamt HBO Max desgevraagd. “Warner Bros. Discovery heeft ervoor gekozen de merknaam HBO Max voor de vernieuwde streamingdienst te behouden wanneer die in de Benelux wordt gelanceerd, rekening houdend met lokale overwegingen en om de ingeslagen weg van succes te vervolgen”, meldt een woordvoerder.

‘Puur MAX wordt verwarrend’
Slagter deponeerde de naam MAX voor de Benelux toen hij de omroep in 2005 oprichtte. “Het is voor ons ook vooral belangrijk, omdat het gaat om een bedrijf in de audiovisuele media, net zoals wij”, legt Slagter uit.

“De toevoeging Max, zoals bij HBO Max of VRT Max, is niet erg. Maar puur MAX wordt verwarrend. Dat zijn wij namelijk in de Benelux. Oók als we tegenover een grote reus als Warner Bros. Discovery staan.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen