NL Film versterkt creatief team met Anne de Clercq als Creative Director
woensdag 1 februari 2023

NL Film versterkt creatief team met Anne de Clercq als Creative Director

NL Film, contentproducent van onder andere Het Gouden Uur, Modern Love, Anoniem, Rundfunk en Bankier van het Verzet, versterkt per vandaag zijn creatieve team met de komst van Anne de Clercq als Creative Director.

In haar rol stuurt Anne het creatieve team aan en is zij verantwoordelijk voor de content portefeuille van NL Film, waarbij zij zich focust op de ontwikkeling van grote publieksfilms en internationaal gedreven dramaseries. Zij werkt daarbij nauw samen met Jochum ten Haaf, die gelijktijdig de stap maakt van Creative Producer naar Head of Development.

Dennis Cornelisse, Producent NL Film: “Anne is een veelzijdig, inspirerend en gewild talent. We zijn erg blij met haar komst naar NL Film. Haar aanstekelijke enthousiasme voor en kennis over het vak én haar trackrecord als regisseur zijn van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie. Samen met Jochum en Creative Producers Henriette Drost en Claire Zhou maakt zij ons team compleet.”

Anne de Clercq, Creative Director NL Film: “Ik krijg enorm veel energie van deze nieuwe stap in mijn carrière. NL Film staat bekend om zijn kwalitatieve dramaseries en films, wat matcht met mijn voorliefde voor het vertellen van mooie, pakkende verhalen met imperfecte personages. Ik heb er zin in om samen met mijn nieuwe ambitieuze collega’s aan de slag te gaan.”

Anne’s kracht ligt zowel bij vorm als bij inhoud; als geen ander weet zij hoe ze met storytelling magie op beeld kan creëren. In haar nieuwe rol blijft Anne dan ook regisseren. De bioscoophit Soof 3 en de documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten zijn recente projecten waar zij als regisseur schitterde. Daarbij is Anne inventief in het vinden van nieuwe hybride vormen om de gelaagdheid van een verhaal te onthullen en te versterken.

Jochum, die voornamelijk bekend staat als acteur door onder andere zijn rol als Vincent van Gogh op West End en Broadway, schrijft ook al langere tijd mee aan verschillende succesvolle series als Commando’s, Heer & Meester en Dokter Tinus. Daar is zijn liefde voor het ontwikkelen van dramaseries ontstaan.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen