Nederlands Filmfonds heeft budget voor Ultrakort 2024
zaterdag 15 juli 2023

Nederlands Filmfonds heeft budget voor Ultrakort 2024

Voor Ultrakort 2024 is het Nederlands Filmfonds op zoek naar plannen voor animatiefilms van maximaal twee minuten. Het Filmfonds meldt daarover het volgende.

We zijn op zoek naar films van beginnende of ervaren makers die visueel overtuigen en waarbij (de verstaanbaarheid van) gesproken tekst van ondergeschikt belang is. De vijf films worden vanaf het najaar 2024 door bioscoopketen Vue of in de Nederlandse Filmtheaters vertoond in het voorprogramma van grote bioscoopfilms zoals Ghostbusters: Afterlife en The Banshees of Inisherin. De aansluiting van de filmplannen bij het publiek van Vue of het publiek van de Nederlandse Filmtheaters maakt daarom onderdeel uit van het selectieproces.

De geselecteerde plannen ontvangen een realiseringsbijdrage van maximaal € 70.000 per film. Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximaal twee minuten? Dien dan nu samen met een producent een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort. De deadline voor aanvragen is maandag 2 oktober 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen