Media Oeuvre Award 2022 voor Antoinette Hertsenberg
zondag 15 mei 2022

Media Oeuvre Award 2022 voor Antoinette Hertsenberg

Antoinette Hertsenberg is de winnaar van de Media Oeuvre Award die jaarlijks wordt toegekend door het mediaplatform Spreekbuis.nl.

De AVROTROS-presentatrice en programmamaker ontving de prijs zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune uit handen van oud-programmadirecteur van de TROS Gerard Baars. De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Het was Gerard Baars die Antoinette in 1994 benaderde om de presentatie en
eindredactie te doen van het consumentenprogramma Radar. Naast dit populaire programma, dat zij nog steeds presenteert, was zij afgelopen jaren te zien in onder meer Opgelicht?!, EenVandaag, Dokters van Morgen en meer recent Beter!. Antoinette werd in 2009 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Het juryrapport meldt: ‘Het is onbegrijpelijk dat zij nog nooit de prijs voor beste tv-interviewster heeft gewonnen, want ze weet als geen ander elke opponent op de knieën te krijgen, van malafide woekerpolis-jongens tot slecht voorbereide woordvoerders. Onvermoeibaar trekt ze ten strijde tegen onrecht en voor een betere samenleving.’

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van Spreekbuis.nl voor de
mediaprofessional die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren onder anderen Jan Slagter, André van Duin en Tineke de Nooij.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen