Journalist wil aangifte doen tegen VVD-perschef wegens weggooien microfoon
woensdag 12 juli 2023

Journalist wil aangifte doen tegen VVD-perschef wegens weggooien microfoon

Een journalist is van plan aangifte te doen tegen VVD-woordvoerder Kees Berghuis. De medewerker van het platform Left Laser wilde maandag een vraag stellen aan VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans, maar Berghuis gooide zijn microfoon weg.

In een video is te zien dat de journalist een kritische vraag probeert te stellen aan Hermans. Na een paar pogingen trekt woordvoerder Berghuis de microfoon uit zijn handen en gooit hem weg.

“Wij trekken hier een grens en doen aangifte”, meldt Left Laser op Twitter. “Het mag geen gewoonte worden dat ‘liberalen’ onze microfoon afpakken.” Hermans schrijft op Twitter dat de woordvoerder de microfoon niet had moeten afpakken. “Klopt”, reageert Berghuis daarop. “Dat had ik niet moeten doen. Excuses daarvoor.”

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), liet weten dat hij de journalist adviseerde aangifte te doen. Ook had de journalist zich al gemeld bij PersVeilig, een gezamenlijk initiatief van de NVJ, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, de politie en het Openbaar Ministerie.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen