Jeangu Macrooy met Birth Of A New Age naar Eurovisie Songfestival
vrijdag 5 maart 2021

Jeangu Macrooy met Birth Of A New Age naar Eurovisie Songfestival

Birth Of A New Age wordt het lied waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in mei. Dat is donderdagavond bekendgemaakt door Jeangu en AVROTROS tijdens een online livestream voor alle Nederlandse en internationale fans.

De livestream was ook te volgen in de tv-programma’s De Vooravond op NPO 1 en RTL Boulevard op RTL 4 en bereikte via die kanalen al direct ruim 2 miljoen kijkers.

Het nummer, dat gaat over veerkracht en de viering van het begin van een nieuw tijdperk, is geschreven en geproduceerd door Jeangu Macrooy en Perquisite. In de livestream deelde Jeangu ook zijn verhaal achter Birth Of A New Age. In gesprek met Cornald Maas zei hij: “Het lied is een ode aan iedereen die opkomt voor zichzelf en de kracht van zijn eigen authenticiteit durft te vieren.”

Met een swingend live optreden onder begeleiding van zijn voltallige band, percussionisten en het ZO! Gospel Choir heeft hij zijn nummer gepresenteerd aan Europa. Jeangu: “Als artiest doe ik niets liever dan optreden, dus het was een geweldige ervaring om Birth Of A New Age zo te mogen presenteren.”

Jeangu’s Surinaamse roots komen in Birth Of A New Age duidelijk naar voren. Naast Engels zingt hij in het Sranan Tongo, de overkoepelende taal van Suriname. Dit gedeelte is geïnspireerd op een oud Surinaams gezegde: ‘Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi’. De letterlijke vertaling hiervan is: ‘Ik ben een halve cent, je kunt me niet breken’. De halve cent was destijds in Suriname het kleinste betaalmiddel en dus letterlijk niet te breken. In de context van de song staat het voor eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Rinske Fokkema/AVROTROS

Bericht delen