Jan Slagter maakte in tv-studio ‘doodsmak’ tegen plantenbak
woensdag 10 mei 2023

Jan Slagter maakte in tv-studio ‘doodsmak’ tegen plantenbak

Omroepbaas Jan Slagter heeft vorig jaar in Studio 23 op het Media Park in Hilversum een ‘doodsmak’ gemaakt. Dat bekende de televisiecoryfee woensdag in Het Mediaforum op NPO Radio 1.

“Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet meer gezeten”, beklemtoonde Slagter in de uitzending. Hij deed zijn bekentenis in een gesprek over het ongeluk tijdens de Op1-uitzending met Margje Fikse en Charles Groenhuijsen. Een van de gasten viel en raakte gewond, maar de presentatoren gingen gewoon door met het gesprek terwijl de vrouw bloedend in de studio lag.

Slagter noemt de studio’s in Hilversum ‘levensgevaarlijke spookhuizen’. “Ik was daar voor Tijd Voor MAX en wilde iemand een handje geven. Er lag een kabel die was afgeplakt met dezelfde kleur van het zeil. Ik zag hem niet, er had een groot rood bord bij moeten staan.” De baas van Omroep MAX struikelde en viel voorover tegen een betonnen plantenbak. “Ik viel met mijn borst tegen die bak”, omschrijft Slagter. “Ik werd wit en viel bijna flauw. Ik raakte de bak net niet met mijn hoofd.”

Slagter heeft aan zijn managementteam gevraagd of er tijdens de uitzendingen van Omroep MAX beter gekeken kan worden of de studio’s wel veilig zijn. “Het is er donker, er liggen overal kabels”, vat de omroepbaas samen. “Er kunnen allemaal ongelukken gebeuren.”

Bron: AD/BM

Bericht delen