ITV’s reactie op het externe onderzoek naar The Voice of Holland
woensdag 29 maart 2023

ITV’s reactie op het externe onderzoek naar The Voice of Holland

ITV heeft woensdag een openbaar document gepubliceerd, waarin een samenvatting wordt gegeven van de bevindingen van Van Doorne’s externe onderzoek naar beschuldigingen van ongepast gedrag rond The Voice of Holland.

De periode tussen april 2015 en januari 2022 is onderzocht. Dat heeft een reeks initiatieven en waarborgen opgeleverd om te zorgen voor een cultuur waarin iedereen eerlijk en respectvol wordt behandeld, waar geen plaats is voor grensoverschrijdend gedrag en waar ieders stem wordt gehoord.

Lisa Perrin, Managing Director International Production bij ITV Studios: “Wij maken onze excuses aan iedereen die enige vorm van ongepast gedrag rond het maken van The Voice of Holland heeft ondervonden. Het is onze prioriteit om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen die deelneemt aan, of werkt aan, onze shows en er is bij ITV Studios geen plaats voor grensoverschrijdend gedrag.”

“Als de klachten over ongepast gedrag waren doorverwezen naar het ITV management in Londen, zou de reactie anders zijn geweest. We willen onze excuses aanbieden aan de mensen die het juiste hebben gedaan door hun zorgen te uiten. We bedanken iedereen die heeft deelgenomen en bijgedragen aan het externe onderzoek door met Van Doorne in gesprek te gaan. We begrijpen dat dit een moeilijk en emotioneel proces is geweest.”

“ITV wil blijven werken aan een omgeving waarin de personen die voor ons werken of in onze shows verschijnen, eerlijk en respectvol worden behandeld en zich betrokken voelen. Het openbare document bevat een aantal aanbevelingen voor maatregelen om te voorkomen dat dergelijk gedrag opnieuw plaatsvindt en ITV heeft al protocollen en maatregelen ingevoerd om al deze aanbevelingen te adresseren.”

Het openbare document is hier te bekijken (pdf).

Bron: ITV Studios/BM

Bericht delen