De belofte van Pisa valt in de prijzen op Brits tv- en filmfestival
zaterdag 29 januari 2022

De belofte van Pisa valt in de prijzen op Brits tv- en filmfestival

De Nederlandse film De belofte van Pisa is in de prijzen gevallen op het Breaking TV Film Festival in Londen. De verfilming van het boek van Mano Bouzamour won onder meer de prijs voor beste film.

Norbert ter Hall werd verkozen tot beste regisseur. De film vertelt het verhaal van de Marokkaanse Sam die, op de dag dat zijn oudere broer Mo door de politie wordt opgepakt, wordt toegelaten op een prestigieuze muziekacademie.

Sam leert zijn talent te benutten, wordt verliefd op de mooie Annelies en vindt uiteindelijk zijn eigen stem. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale en Yorick van Wageningen.

Eerder viel de film in zowel binnen- als buitenland al in de prijzen. Zo won Shahine El-Hamus voor zijn rol al het Gouden Kalf voor beste acteur. De belofte van Pisa is geproduceerd door All Yours Film van Rolf Koot.

Regisseur Norbert ter Hall werkt inmiddels aan de internationale serie Bestseller Boy, die ook gebaseerd is op een boek van Mano Bouzamour. Shahine El-Hamus heeft daarin eveneens de hoofdrol. De serie wordt gemaakt voor het Amerikaanse CBS Studios en AVROTROS. Willy Waltz International, het productiebedrijf van Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall, is de producent.

Bron: AD/BM
Foto: Independent Films

Bericht delen