Cornald Maas overwoog Songfestival-commissie te verlaten na ophef Mia en Dion
donderdag 26 oktober 2023

Cornald Maas overwoog Songfestival-commissie te verlaten na ophef Mia en Dion

Cornald Maas heeft afgelopen voorjaar overwogen te stoppen met zijn werk voor de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Hij worstelde ermee dat mensen hem voortdurend aanspraken op de commotie rond het duo Mia en Dion, dat in de halve finale strandde.

“Het werd zo’n toestand en het duurde zo lang”, zei Maas in de NPO Radio 1-programma Mischa!. “Het was niet in een dag of een week voorbij. Er werden zo ongelooflijk veel onwaarheden gedebiteerd. Ik heb daar – in overleg met AVROTROS – niet op gereageerd, zodat de olievlek niet groter zou worden. Dat ging tegen mijn karakter en mijn natuur in.”

Maar op den duur merkte Maas dat ook zijn naasten continu over het onderwerp begonnen. “Dan staat het een niet meer in verhouding tot het ander.” De muziekkenner dacht in die periode serieus na over stoppen.

“Maar ik heb toch besloten: het gaat mij te zeer aan het hart. De constructie wordt beter, er rustte minder last op mijn schouders dan voorheen, de commissie wordt groter. Dan moet je maar voor lief nemen dat je ook een schietschijf bent.”

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen