Bouke & The Elvis Matters Band wint The Tribute – Battle of the Bands
zondag 12 februari 2023

Bouke & The Elvis Matters Band wint The Tribute – Battle of the Bands

Drie avonden op rij een uur lang optreden voor een publiek in een bomvolle Ziggo Dome: die droom komt uit voor de tributeband Bouke & The Elvis Matters Band. Deze band won zaterdagavond het tweede seizoen van de SBS6-muziekcompetitie The Tribute – Battle of the Bands en is daarmee headliner van drie grote tributeconcerten in de Amsterdamse concertzaal.

The Tribute – Live in Concert vindt plaats op vrijdag 21 april, zaterdag 22 april én zondag 23 april 2023 in de Ziggo Dome. Omdat de concerten op 21 en 22 april al snel waren uitverkocht, is er een extra concert ingelast op zondag. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.

Bouke & The Elvis Matters Band is niet de enige band die een wens in vervulling ziet gaan. Ook de nummer twee van de competitie, Earth Wind & Fires, maakt zijn opwachting in de Ziggo Dome en treedt op als co-headliner. David Bowie tributeband Starman werd derde en is de support act. U2two verzorgt de openingsact: zij eindigden als vierde.

In de eerste vijf afleveringen van The Tribute – Battle of the Bands, waar bijna een miljoen mensen per aflevering naar keken, slonk het aantal tributebands van elf naar zes. De vakjury bepaalde samen met het aanwezige studiopubliek welke bands het meest in de buurt kwamen van het origineel.

De finale startte met zes finalisten, waarvan er halverwege nog vier over waren. Deze bands wonnen allemaal gegarandeerd een prijs die niet in geld is uit te drukken: optreden in de Ziggo Dome. De finale trok 1.026.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

The Tribute – Battle of the Bands wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Priority van Vodafone en Ziggo, Ziggo Dome en Mojo. Gerard Ekdom is de presentator.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen